Depeche Mode prijali život a smrť novým albumom „Memento Mori“

"Memento Mori" od Depeche Mode je 15. štúdiový album synthpopovej skupiny, ktorá sa stala rock'n'rollovými titánmi. ALbum je silným epitafom pre dlhoročného kolegu a legendárneho člena kapely Andyho "Fletcha" Fletchera. Minulý rok v máji Fletch zomrel vo veku 60 rokov na aneurizmus aorty a jeho predčasná smrť spôsobila, že kolegovia hudobníci Dave Gahan a Martin L. Gore sa pochopiteľne jeho stratou otriasli v základoch.

Nahrávanie albumu „Memento Mori“, ktorý v preklade znamená nevyhnutnosť smrti, sa začalo koncom roka 2019, teda dlho pred Fletchovou smrťou. Depeche Mode sa ako kapela bola dlho fascinovaná smrťou, spiritualitou a sexualitou čo sa podpísalo aj na ich tovrbe.

Ale aj tak, "Memento Mori" nepochybne zaujme svoje miesto ako post-Fletch LP medzi prívržencami skupiny. Ako sa Gore nedávno vyjadril pre Live Nation Entertainment: „Začali sme pracovať na tomto projekte na začiatku pandémie a jeho témy boli v tom čase ňou priamo inšpirované. Po Fletchovom odchode sme sa rozhodli pokračovať, pretože sme si istí, že to je to, čo by mal a chcel, a to skutočne dalo projektu ďalší význam."

Depeche Mode je kapela, ktorá bola založená v roku 1980, a doteraz zástupy fanúšikov. Dokonca aj o viac ako 40 rokov neskôr sa skupina stále vydáva na turné po vypredaných štadiónoch, čo ich zaraďuje do vybranej spoločnosti. V Spojenom kráľovstve všetky ich albumy zaznamenali 10 najlepších umiestnení, čo je výkon, ktorý sa im podarilo zopakovať aj v USA od megapredávanej LP „Violator“ v roku 1990.

Live vystúpenie Depeche Mode v tohtotýždňovej epizóde talkšou Jimmyho Kimmela

Pätnásty štúdiový album synthpopovej formácie je prvým albumom po smrti Andyho Fletchera, ktorý zomrel 26. mája 2022. Deň pred jeho vydaním odštartovali Depeche Mode Memento Mori Tour, na ktorom čerstvé skladby predstavia naživo. Slovenskí fanúšikovia sa koncertu legendárnej formácie dočkajú 28. mája v Bratislave.

Tracklist albumu Memento Mori: 

1. My Cosmos Is Mine
2. Wagging Tongue 
3. Ghosts Again 
4. Don't Say You Love Me 
5. My Favourite Stranger 
6. Soul With Me 
7. Caroline's Monkey 
8. Before We Drown 
9. People Are Good 
10. Always You 
11. Never Let Me Go 
12. Speak to Me 

Viac na: depeche mode

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.