Nový objav na hudobnej scéne! Speváčka SOPHIA sa v novinke „Marína“ inšpirovala Andrejom Sládkovičom

Talentovaná speváčka SOPHIA Makišová nahrala svoju prvú štúdiovú nahrávku v slovenčine. V spolupráci s uznávaným producentom a hudobníkom Eugenom Botošom vytvorili unikátnu skladbu „Marína“, v ktorej sa nachádzajú texty od „najväčšieho“ slovenského básnika Andreja Sládkoviča.

„Od začiatku mi hudba znela veľmi slovensky a ľudovo a po dlhom premýšľaní aký text by sa k tomu hodil najviac som sa inšpirovala slovenskými básňami.

A samozrejme, najdlhšia ľúbostná báseň, ktorá jej aj zapísaná v Guinnessovej knihe rekordov, to vyhrala. Prečítala som ju celú a vybrala som z nej najviac hodiace sa strofy. Trochu som ich upravila a do piesne som použila aj dve moje strofy (môj text).“ dodáva Sophia.

Zvučné meno stojí aj za finálnym mixom a masterom, o ktorý sa postaral niekoľkonásobný víťaz GRAMMY - David Darlington.

Ľudovú atmosféru v profesionálnom šate podčiarkol videoklip inšpirovaný filmom Midsommar. Vizuál v podobe dievčat v krojoch, krásnych kvetinových vencov a tanec v kruhu v klipe vznikol v spolupráci s ROUSE MEDIA.

SOPHIA ako multiinštrumentalistka, speváčka a dokonca aj herečka v jednej osobe prináša svojou tvorbou nový kreatívny a vysoko profesionálny štýl.

Momentálne pracuje na ďalších skladbách, na ktoré sa môžete tešiť už čoskoro!

IG: @sophiamakisova

rNUlife.sk / FOTO: Michaela Figurová, TS pripravila: Andrea Turčina, ALL ABOUT MUSIC

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.