Pavol Brezina vydáva sólový album s názvom Distractions - funkovo ladený album s množstvom spoluprác s renomovanými hudobníkmi z celého sveta

Slovenský hudobný skladateľ a producent Pavol Brezina prináša svojím prvým sólovým albumom Distractions originálny pohľad na funkovú hudbu. Na jeho tvorbe sa podieľali viaceré významné osobnosti, ktoré spolupracovali s ikonami svetovej hudobnej scény – Emmaline (Bootsy Collins), Tony Morra (Taylor Swift, Katy Perry), Chuck Sabo (George Clinton, Chaka Khan, Elton John) a ďalší. Aj to predznačuje, že ide o výnimočný hudobný počin na slovenskej hudobnej scéne.

Pavol Brezina sa venuje hudbe viac ako 20 rokov. Po úspechoch na domácich autorských súťažiach (CocaCola Popstar, Košický zlatý poklad) prichádza s autorským sólovým albumom Distractions, ktorý podporil aj slovenský zväz SOZA.

Myšlienkou albumu je predstaviť funk v novom originálnom spracovaní, a to rozrušovaním (distrakciami) zaužívaných hudobných stereotypov tohto populárneho žánru, ktorý vznikol v 70. rokoch minulého storočia. Na Slovensku je funk umelecky podhodnotený, preto sa skladateľ rozhodol svojím hudobným spracovaním vrátiť mu miesto, ktoré si zaslúži.

Album, ktorý tvorí 11 skladieb, prináša jeho komplexnú hudobnú víziu od autorskej cez produkčnú až po zvukovú stránku.

Na jeho tvorbe sa podieľalo viacero zahraničných interpretov, ktoré robia zo slovenského popového počinu dielo na svetovej úrovni. Ide o významné osobnosti, ktoré spolupracovali s ikonami svetovej hudobnej scény – Emmaline (Bootsy Collins), Tony Morra (Taylor Swift, Katy Perry), Chuck Sabo (George Clinton, Chaka Khan, Elton John) a ďalší.

„Oslovil som tých najlepších a veril som, že do toho pôjdu so mnou, ak sa im moja tvorba bude páčiť. Zafungovalo to a ani diaľka nebola prekážkou v našej tvorivej spolupráci.“

Album je žánrovo ukotvený vo funku, no v hudobných prvkoch siaha aj k jazzu a smoothjazzu. Bohatá hudobná inštrumentácia vychádza v prvom rade z elektronických a syntetizátorových základov.

„Mojím cieľom však bolo, aby bol výsledný zvuk živý a plný. Preto na albume nechýbajú akustické nástroje, spev a živé dychové sekcie, na ktoré som zvlášť hrdý. V podaní špičkových telies ako Vladimir Galaktionov Horns či 305 Horns (Pharrell, Ariana Grande) znejú vskutku dokonale,“

Album si môžete vypočuť na všetkých streamovacích službách https://onerpm.link/436568412303

Kompletný booklet je dostupný na www.pavolbrezina.com.

rNUlife.sk / Pavol Brezina

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.