Biele divadlo oslávi 40. výročie založenia inscenáciou Sedem vekov človeka

Bratislavské Biele divadlo oslavuje 40. výročie založenia. Jeho členovia pri tejto príležitosti chystajú oslavu, na ktorú pozývajú bývalých členov i širokú verejnosť. Multižánrovú inscenáciu Sedem vekov človeka na motívy monológu dramatika Williama Shakespeara predstavia v sobotu a nedeľu (18. a 19. 3.) v budove Iuventy.

Cieľom inscenácie je podľa neho zachytiť podstatu životného cyklu človeka a divadla, a to formou divadelných metafor. "Osem tvorcov oživí v siedmich príbehoch štyri priestory ikonickej budovy Iuventy v bratislavskej Karlovej Vsi," dodal Paulovský s tým, že jednotlivé výstupy budú prebiehať v sále Malého a Veľkého divadla, ale aj v Baletnej sále a aj na vnútorných schodoch budovy.

Návštevníci sa budú po nej presúvať v skupinách. Autori projektu dodávajú, že nadšencov kultúry čaká nezabudnuteľný zážitok. Jednotlivé výstupy budú totiž prebiehať nie len v sále Malého a Veľkého divadla, ale aj v Baletnej sále a aj na vnútorných schodoch Iuventy. Návštevníci sa budú po budove presúvať v skupinách, pričom na každú z nich budú čakať herci pripravení reprezentovať jeden z „vekov človeka”.

Jedinečné predstavenia sa uskutočnia už počas nadchádzajúceho víkendu. Sobota 18. marca je pritom vyčlenená pre bývalých členov divadla, v nedeľu 19. marca herci inscenáciu odohrajú pre širokú verejnosť. Na podujatí nebude chýbať ani zakladateľka Bieleho divadla a významná osobnosť divadelnej scény Nina Zemanová.

Autormi konceptu Sedem vekov človekarežisér Michal Paulovský a dramaturgička Barbora Cannerová. Okrem nich sa pod jednotlivé výstupy autorsky podpíšu režisérka a dramaturgička Vanda Alberty, televízna a divadelná režisérka Soňa Ferancová, herečka a lektorka Alexandra Lukáčová, pohybová pedagogička Michaela Motlochová, režisér a lektor Jakub Jánsky a bábkoherec Michal Zeman.

Oslávte s nami 40. výročie divadla
Vstupenky na oba dátumy – 18.3. (sobota) aj 19.3. (nedeľa) si môžete zakúpiť na https://bit.ly/3mTp6EI.

Autormi konceptu Sedem vekov človeka sú režisér Michal Paulovský a dramaturgička Barbora Cannerová. Okrem nich sa pod jednotlivé výstupy autorsky podpíšu režisérka a dramaturgička Vanda Alberty, televízna a divadelná režisérka Soňa Ferancová, herečka a lektorka Alexandra Lukáčová, pohybová pedagogička Michaela Motlochová, režisér a lektor Jakub Jánsky a bábkoherec Michal Zeman.

Biele divadlo je nezávislé umelecké zoskupenie, ktoré v roku 1983 založila herečka a pedagogička Nina Zemanová. Svoju hereckú dráhu v ňom začínali napríklad Diana Mórová, Gabika Škrabáková. Marek Majeský, Daniel Dangl, Braňo Bystriansky či Andrej Bičan. Pôsobili v ňom aj režiséri a dramaturgovia ako Valéria Schulczová, Marián Amsler či Soňa Ferancová. Primárnou náplňou divadla je organizácia hereckých štúdií pre všetky vekové kategórie a nezávislá divadelná tvorba.

VSTUPENKY / Viac na: Biele divadlo - Dramatické kurzy a workshopy

Oslávte s nami 40. výročie divadla ~ BIELE DIVADLO

Vstupenky na oba dátumy – 18.3. (sobota) aj 19.3. (nedeľa) si môžete zakúpiť na https://bit.ly/3mTp6EI.

rNUlife.sk / Michal Paulovský, Dram art štúdio

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.