RAG'N'BONE MAN A JAMES BAY SA PRIPÁJAJÚ K HVIEZDNEMU LINE-UPU FESTIVALU Prague Rocks´23

Na festivale Prague Rocks, usporadúvanom spoločnosťou Live Nation, vystúpia Gwen Stefani, Maroon 5, Rag'n'Bone Man, James Bay, Delta Goodrem i českí zástupcovia Vojtěch Dyk a Lake Malawi. Festival tak privíta tie najväčšie hviezdy pop music a rocku, ktoré tento rok vôbec v Čechách vystúpia!

Druhý diel festivalu Prague Rocks sa odohrá v prvý letný deň, teda 21. 6. na pražskom letisku Letňany a je zameraný predovšetkým na známych umelcov hudobného mainstreamu. Radí sa tak k tým najväčším festivalom v strednej Európe a s cenou vstupeniek od priaznivých 1690,- Kč / 71,55 eur (*1 EUR = 23,619 CZK) sa stáva jednou z najdôležitejších hudobných udalostí nielen v Českej republike, ale i v širokom okolí. Prídite si naživo vypočuť tie najväčšie hity od hudobných hviezd svetového formátu v jeden deň na jednom pódiu!

Rory Graham, rodák z anglického Východního Sussexu, sa pod pseudonymom Rag'n'Bone Man preslávil v roku 2016 vydaním albumu "Human", na ktorom svetu predstavil svoj silný hlboký barytónový hlas i charakteristickú zmes tradičného blues a hip hopu. Potom, čo Graham v roku 2017 získal cenu BRIT 'British Breakthrough Act' a v tom istom roku obdržal i cenu BRIT 'Critics' Choice Award', upevnil svoj úspech u kritikov a po rekordnom vydaní rovnomenného, 4x platinového #1 albumu 'Human' získal
okrem úspechu a slávy i množstvo medzinárodných ocenení a v roce 2018 ďalšiu cenu BRIT za 'Best Single of the Year' s titulnou skladbou (Human).

Rory začal získavať svoju oddanú fanúšikovskú základňu neuveriteľne skoro vo svojej kariére. Stále sa rozrastá a Rag'n'Bone Man vypredáva turné po celom svete. Od svojho debutového albumu Rag'n'Bone
Man spolupracoval taktiež s medzinárodne uznávanými umelcami vrátane Gorillaz (The Apprentice), Logic (Broken People), Calvin Harris (Giant) a najnovšie s Pink, ktorá sa k nemu pripojila v ohromujúcom singli 'Anywhere Away From Here' z jeho posledného albumu 'Life By Misadventure'.

'Life by Misadventure', Grahamov druhý #1 album, ktorý vyšiel v máji 2021 v Columbia Records a strávil 7 týždňov v Top 10, je vyvrcholením viac než ročného písania a spolupráce s niektorými skutočnými hudobnými velikánmi v Londýne a Nashville.

V Grahamovom podaní budete počuť obnovený zmysel pre vec a úplne novú energiu v singloch, ako sú "All You Ever Wanted", "Anywhere Away From Here", "Alone" a "Crossfi re".


James Michael Bay je britský spevák-skladateľ a gitarista. V roku 2014 vydal singel „Hold Back the River“, ktorý sa stal platinovým a predchádzal vydaniu debutového štúdiového albumu Chaos and the Calm, ktorý obsadil prvú priečku v Spojenom kráľovstve. James Bay dodržuje tradície nadčasového producenta zároveň sebavedomo vyzýva sám seba a populárnu hudbu.

Svoj osvedčený štýl korení chytrou lyrikou, úprímnou spoveďou a inštrumentálnou zručnosťou. Za svoj debut Chaos And The Calm z roku 2015, ktorý získal trojnásobnou platinu, získal aj cenu Brit Award pre najlepšieho britského sólového umelca a za zlatý singel "Hold Back The River" získal ocenenie GRAMMY® v kategoriách "Najlepší nový umelec", "Najlepší rockový album" a "Najlepšia rocková pieseň".

Medzitým sa skladba "Let It Go" stala trojnásobne platinovou a bola streamovaná viac než 2,5miliónkrát. Bol nominovaný na desiatky ocenení, odniesol si dve BRIT Awards, dve Q Awards, cenu GQ a najvyššie
ocenenie na Ivor Novello Awards. K dnešnému dňu má na konte takmer 7,5 miliardy streamov a známe duety s mnohými hudobnými ikonami, vrátane toho, že bol požiadaný, aby sa pripojil k Mickovi Jaggerovi pri predskakovaní Rolling Stones na štadióne Twickenham v Londýne, a Ronnie Wood sa k Jamesovi pripojil na pódiu pri jeho vlastných vypredaných koncertoch v anglickom Brixtone.

Ako jedného z najlepších svetových gitaristov ho spoločnosť Epiphone poctila vlastnou gitarou James Bay Signature z limitovanej edície "1966". Po úspechu albumu Electric Light z roku 2018, ktorý zaznamenal viac než miliardu streamov a na ktorom dekonštruoval svoj zvuk na to najnutnejšie.

O rok neskôr vydal James EP Oh My Messy Mind, ktoré dosiahlo takmer 550 miliónov globálnych streamov. Z neho vzišiel hit "Peer Pressure", ktorý vygeneroval takmer 350 miliónov globálnych streamov, čo súviselo s tým, že James bol pozvaný, aby predskakoval Edovi Sheeranovi na jeho tiež rekordnom štadiónovom turné v roku 2019.

V roku 2020 James vydal singel "Chew On My Heart", ktorý už dosiahol takmer 90 miliónov streamov, a odhral vypredaný koncert v londýnskom Palladiu, kde sa k nemu pripojil aj jeho dlhoročný fanúšik Lewis Capaldi, aby predviedli interpretáciu piesne Let It Go / Someone You Loved.

Viac na: Vstupenky na koncerty a termíny turné | Live Nation Česká republika

rNUlife.sk / Ondřej Pojzl | Marketing & PR / ECHO PROMOTION 

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.