Vychádza reedícia kultového albumu DVAJA s piesňami z filmu Fontána pre Zuzanu a nová disco verzia hitu NEMOŽNÁ i s klipom

Legendárny album Vaša Patejdla DVAJA je soundtrackom rovnako legendárneho filmu Fontána pre Zuzanu 1. Album obsahuje hudbu a piesne z tohto filmu, ktorý bol v polovici 80. rokov minulého storočia mimoriadne úspešný, a to aj vďaka skvelej Patejdlovej hudbe, ktorú v jej pesničkovej časti otextoval rovnako skvelý Boris Filan.

Hity ako Prvá láska, Nemožná, Dvaja, či Mopedová (Poďme spolu lietať) a najmä Ak nie si moja spievajú popri Patejdlovi aj Jožo Ráž, Robo Grigorov, Oľga Záblacká, Silvia Slivová a ďalší. Je to jeden z najvýznamnejších albumov slovenskej modernej populárnej hudby a preto je právom zaradený do súčasnej vinylovej edície Opusu.

Juraj Čurný pri príležitosti nového vydania napísal sleevenote, v ktorom sa okrem iného píše: „Jeden z najúspešnejších slovenských filmov priniesol do histórie slovenskej populárnej hudby aj prvý regulérny filmový soundtrack, ktorý okrem pesničiek obsahoval tiež inštrumentálne skladby a medzihry s ústredným motívom. Album bol výsledkom priamej spolupráce medzi filmármi (Koliba) a hudobným vydavateľstvom (Opus) s cieľom, aby sa dostal do predaja súbežne s nasadením filmu v kinách, čo sa aj podarilo. V oboch prípadoch dostali - či už samotný film, alebo aj album - popri masovej (komerčnej) úspešnosti aj nádych určitej kultovosti…..Album Dvaja je svojím spôsobom esenciou vrcholiacej vlny najúspešnejšieho obdobia slovenskej populárnej hudby vo vtedajšom „federálnom“ česko-slovenskom kontexte. Esenciou, ktorá ani po takmer štyroch dekádach nestratila nič na svojej kvalite.“

V týchto dňoch vychádza aj nová electro-house disco verzia hitu Nemožná, pri ktorého tvorbe cover verzie bol použitý pôvodný a absolutne nezameniteľný spev Silvie Slivovej.

Uvádza ho štúdio The Deep Records & The Deep DJs, ktorí sa k piesni vyjadrili: "Výberom skladby Nemožná sme chceli priniesť tento legendárny hit z roku 1986, nanovo prerozprávať a osloviť aj súčasnú generáciu. Chceme v neposlednom rade vzdať tým hold Vašovi Patejdlovi ako otcovi elektronického zvuku s jeho legendárnou Yamahou DX 7. Vydavateľstvo OPUS nám poskytlo vokály Silvie Slivovej z pôvodnej piesne, z ktorej sme vytvorili  našu prvú coververziu z mnohých, ktoré ešte chystáme.“

K piesni vznikol aj videoklip v produkcii The Deep Records od režiséra Roba Bošeľu s televíznymi hercami Dušanom Ambróšom a Biankou Šutičovou. Klip sa pokúša o novodobú paralelu príbehu platonickej lásky pôvodnej Nemožnej z filmu Fontána pre Zuzana k mladému sochárovi.

Remake Nemožná na digitálnych službách: https://wmcz.lnk.to/Nemozna

👉 www.thedeeprecords.com
👉 Instagram: the_deep_djs
👉 YouTube: The Deep - DJ’s and sound engineers

Zoznam piesní na albume Dvaja (hudba a piesne z filmu Fontána pre Zuzanu):

01. A1 PRVÁ LÁSKA

02. A2 AK NIE SI MOJA (motív 1)

03. A3 NAJRÝCHLEJŠÍ Z RÝCHLYCH

04. A4 CHALANI

05. A5 DVAJA

06. A6 NEMOŽNÁ (motív)

07. A7 VIEM, ČO NECHCEM

08. B1 MOPEDOVÁ

09. B2 AK NIE SI MOJA (motív 2)

10. B3 NEMOŽNÁ

11. B4 FONTÁNA PRE ZUZANU

12. B5 ÚTEK

13. B6 AK NIE SI MOJA

Upozorňujeme, že nová verzia piesne Nemožná nie je súčasťou reedície albumu Dvaja.

Album Dvaja na digitálnych službách: https://wmcz.lnk.to/FontanapreZuzanu

rNUlife.sk / Renáta Tomášová, Warner music

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.