Múzeum obchodu prináša do Bratislavy gitaristu a speváka Daryla Strodesa

Daryl Strodes, ktorý sa v Bratislave predstaví 23. januára, je americký gitarista a spevák, pohybujúci sa už viac ako 20 rokov v oblasti blues, funky a jazzu, reggae, ale aj súčasných hudobných trendov, žijúci v Los Angeles, kde je jeho domovskou scénou slávna hudobná kaviareň Lighthouse Cafe.

Zaujímavosťou je, že Daryl hral pôvodne na saxofóne a klarinete a samozrejme spieval v kostolnom zbore, jeho starý otec hral dokonca v orchestri Counta Basieho a Duka Ellingtona. Daryl študoval na Univerzite v Pittsburghu kompozíciu a aranžovanie, od roku 2013 je majiteľom hudobného vydavateľstva StrodeSongs Music. Daryl je známy tým, že rád mení miesta svojho pobytu a tak počas svojho života vystriedal miesta, ako Hong Kong, Austrália, Čína, Malajzia, Portoriko alebo Hawai.

Stal sa zakladajúcim umelcom labelu RCA/Bahia. Hrával s menami, ako Geri Allen, alebo Cecil Brooks III. a otváral koncerty kapelám, ako War alebo Royovi Ayersovi. Strodes má zatiaľ za sebou dva EP albumy, z rokov 2008 a 2009 a veľké množstvo singlov a spoluprác.

rNUlife.sk / TS MO

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.