Nový film Miry Fornay Mimi (cesta hrdinky) bude mať premiéru na Berlinale

Nový dobrodružný rodinný film Miry Fornay Mimi (cesta hrdinky) bude mať svetovú premiéru vo februári na áčkovom festivale Berlinale v sekcii Generation Kplus.

Film rozpráva príbeh sedemročnej Romy (Rozmarína Willems), ktorá hľadá svoju stratenú andulku Mimi. Jej odhodlanie nájsť Mimi vedie Romy cez prastarý dunajský les, kde stretáva postavy s ich vlastnými príbehmi. Síce stratila milovanú Mimi, no nájde oveľa viac – dobrodružstvo, nových priateľov a utuží si aj vzťah s kamarátom Cypkom (Cyprián Šulej).

Film sa nakrúcal v lesoch pri Bratislave. Za podmanivou kamerou stojí debutujúca Simona Weisslechner. „Nie, nejde o dokument," rozvádza autorka filmu, „Mimi je hraný film, no písala som ho priamo na Romy a Cypka. Hrajú obaja krásne ako aj ostatní herci."

Za podmanivou kamerou stojí debutujúca Simona Weisslechner. "Nie, nejde o dokument," vysvetľuje režisérka a scenáristka Mira Fornay, ktorá má na svojom konte celovečerné snímky Líštičky (2009), Môj pes Killer (2013) a Žaby bez jazyka (2020). Autorka podčiarkuje, že jej novinka Mimi je hraný film. "No písala som ho priamo na Romy a Cypka. Hrajú obaja krásne, ako aj ostatní herci," dodala.

Film je venovaný deťom, stromom a rieke, ktoré režisérka Mira Fornay označila za svätú trojicu ľudského spoločenstva. „Podarilo sa nám stať na dva mesiace súčasťou lesa a dokonca sme sa aj skamošili s dunajskými komármi," uzatvára so smiechom Fornay.

zdroj: tasr

Film podporila Nadácia mesta Bratislavy, Audiovizuálny Fond a vznikal v koprodukcii RTVS. Do slovenských kín nastúpi hneď po svetovej premiére na 73. ročníku Berlinale 2023 v distribúcii spoločnosti Filmtopia.

rNUlife.sk / TS

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.