Český spevák a songwriter so škandinávsky zneujúcim menom Lazer Viking, vydáva nový album Tunnel Vision

Plnokrvný rock'n'rollový album bez jediného gitarového riffu? Pre Lazer Vikinga žiadny problém. Na albume Tunnel Vision prináša pesničkár koncentrovaný mix tanečného power popu a surového new wave, vybavený armádou klasických syntetizátorov a bicích automatov.

„Zo všetkého najradšej mám albumy, na ktorých sa umelec nebojí vystúpiť zo svojej komfortnej zóny a znovu objavovať sám seba. Či už sa bavíme o The Juliet Letters od Elvise Costella, Trans od Neila Younga, McCartneyho II nebo o Watertown od Sinatru. Je fascinujúce, dostať tú možnosť sledovať, ako sa umelci vydávajú mimo zaúžívané koľaje do neprebádaných vôd, kde sa môžu spoľahnúť iba na svoje primárne hudobné inštinkty,“ vysvetľuje Lazer Viking.

„Výmena gitár za syntetizátory vôbec nebol premyslený krok tvorcu. Potreboval som sa proste dištancovať od toho, kým som bol, aby som sa dokázal vysporiadať s tým, čo mi život postavil do cesty. Musel som nájsť nový hlas, ktorým by som mohol hovoriť sám k sebe. Hlas, čo by dokázal spracovať žiaľ,“ pokračuje ostrieľaný songwriter.

Pulzujúcí zvuk albumu Tunnel Vision producenta Tunnel Vision Tomáša Havlena, slúži ako dokonalý základ pre Vikingove brutálne úprimné texty. Skrz nezvykle krotké vokálne podania piesní s využitím auto-tune reflektuje Lazer Viking traumu tak otvorene, že vám každý jeho verš udrie nielen do uší.

„Najlepšie texty sú tie, ktorým stačí pár slov, aby vás roztrhali na kusy. To mám na pope najradšej, tú stručnosť a ľahkosť. To, ako jednoducho dokáže prehovárať ku komukoľvek o čomukoľvek,“ dodáva hudobník.

Pre tých, ktorí sú doslovne hladní po každom Vikingovom slove, nebude Tunnel Vision ľahkým počúvaním. Ale akokoľvek sa témy albumu prepadajú do stále väčšej a väčšej temnoty, ozveny štadiónového synth popu 80. rokov, novovlnná nostalgia a ťažkotonážna ital-disco basové linky sa vždy vynoria v tú pravú chvíľu, aby dali jasne najavo, že sa z Vikingovho sveta všetká tá nádej ešte nevytratila.

„Tunnel Vision je album predovšetkým o láskavosti. Pripomienka toho, že človek, ktorý si vašu láskavosť zaslúži najviac, ste vy sami,“ uzaviera Lazer Viking.

Krst albumu Tunnel Vision prebehne 5. novembra v pražskom Café V lese.

Predpredaj krst albumu: https://bit.ly/VikingDukla

Multilink: https://musicraft.ffm.to/nvlmq8n

instagram.com/lzrvkng

facebook.com/lzrvknglazerviking.bandcamp.com

rNUlife.sk / Anna Mašátová, PR

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.