České duo post-hudba vydáva nový singel FOMO

Pražské elektropopové duo post-hudba čakajú nabité tri mesiace. Najskôr singel, potom koncerty a začiatkom roka 2023 aj pripravovaný nový album. Prvá zverejnená novinka sa volá FOMO a pojednáva o konci sveta.

"Kedysi dávno sme sa pokúšali o niečo ako politický komentár, ale vždy z toho vyšiel ohromný cringe," hovorí textár a spevák Dominik Zezula. "Takže teraz to chceme urobiť trochu inak. Nehovoríme: Hej, ty, ja s tebou nesúhlasím. Hovoríme, že sme v háji kvôli veciam, ktoré prakticky nemôžeme ovplyvniť - môžeme na ne akurát tak reagovať, ale nemáme žiadne slovo v tom, či sa stanú alebo nie, nevieme ich ovplyvniť."

Minimalistický klip k songu FOMO natočil s kapelou dlhodobo spolupracujúci režisér Štěpán Svoboda. "Nedáva to zmysel," vysvetľuje producent Tomáš Havlen a zároveň pohotovo dodáva: "ale to je v pohode, pretože nič nedáva zmysel."

Post-hudba predstaví novú skladbu, spolu s niekoľkými ďalšími novinkami, naživo prvýkrát v sobotu 8. októbra v pražskom Paláci Akropolis, nasledovať bude brnenská zastávka 13. októbra v Kabinete Múz.

Potom si kapela berie na skoro celú jeseň voľno: "Ten album musí vyjsť v zime, pretože podľa toho, ako sa to vyvíja, toto nedáva zmysel vydávať keď je ´fakin´ pekne." Album vyjde v spolupráci labelu Bad Names a projektu Full Moon Forum.

rNUlife.sk / TS Anna Mašátová, PR

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.