Zomrel známy americký raper Coolio (†59). Neboli v tom drogy!

Raper Coolio, ktorý má na konte jeden z najväčších hitov 90. rokov, je mŕtvy. Umelec, ktorého skutočné meno je Artis Leon Ivey Jr., zomrel v stredu popoludní v dome svojho priateľa v Los Angeles. Preslávil sa najmä vďaka ikonickému hitu Gangsta's Paradise z filmu Nebezpečné myšlienky. Informovala o tom BBC.

Jeho dlhoročný manažér Jarez Posey pre americké médiá povedal, že umelca našli na podlahe kúpeľne v dome priateľa v Los Angeles.

Presnú príčinu jeho smrti zatiaľ nezverejnili. Podľa jeho manažéra mohlo ísť o infarkt.

Ako uvázda tmz.com, Coolio sa v určitej chvíli ospravedlnil s tým, že potrebuje ísť do kúpeľne. Keď sa dlhší čas nevracal, kamarát na neho volal a napokon sa vybral sa za ním. Našiel ho ležať na zemi. Ihneď zavolal záchranárov, ktorí ale umelcovi už nedokázali pomôcť. Na mieste ho vyhlásili za mrtvého. Oficiálna príčina smrti zatiaľ stanovená nebola, avšak zdravotníci majú podozrenie, že utrpel zástavu srdca. 

Polícia začala s vyšetrovaním úmrtia. Zatiaľ predbežne vylúčili cudzie zavinnenie, avšak konečné bude až slovo koronera po vykonannej pitve. Na mieste smrti neboli nájdené žiadne drogy. Ale s najväčšou pravdepodobnosťou bude vykonaný aj toxikologický test. 

Coolio, vlastným menom Artis Leon Ivey Jr., začal pôsobiť na hudobnej scéne koncom 80. rokov. Preslávil sa v roku 1994 svojím debutovým singlom Fantastic Voyge a rok na to dostal cenu Grammy za skladbu Gangsta´s Paradise. Tá je neodmysliteľne spätá s filmom Nebezpečné myšlienky, v ktorom excelovala Michelle Pfeiffer. Spomínaná skladba patrí medzi najlepšie rapové hity vôbec a v rebríčku Billboard Hot 100 sa na čele rebríčka udržala 3 týždne. 

Bol aktívny až do svojej smrti – Coolio bol práve zhruba uprostred turné s ďalšími hviezdami 90. rokov vrátane Vanilla Ice a Young MC a len pred pár dňami vystúpili v Texase.

"Som vydesený, že som práve počul, že zomrel môj dobrý priateľ Coolio," napísala Vanilla Ice na Twitteri.

Snoop Dogg vo svojej vlastnej pocte odkázal na svetoznámu Cooliovu skladbu a napísal: "Gangstas paradise. R I P."

Podelil sa aj o fotografiu, na ktorej títo dvaja pózujú na natáčaní hudobného videa ku skladbe Gangsta Walk, na ktorej spolupracovali v roku 2006.

"Toto je smutná správa. Som svedkom toho, ako sa tento muž dostal na vrchol tohto odvetvia," povedal kolega rapper a herec Ice Cube.

MC Hammer opísal Coolia ako „jedného z najkrajších chalanov, akých poznám“.

"Dobrí ľudia. RIP Coolio," napísal, zdieľajúc čiernobielu fotku rappera a neskôr zverejnil druhú spoločnú fotku dvojice spolu s Tupacom a Snoop Doggom.

rNUlife.sk / BBC, tmz.com, topky / foto: Redferns

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.