V utorok začína Týždeň zelených budov 2022

Podujatia budú venované okrem iného uhlíkovej stope budov, drevu ako obnoviteľnému zdroju a alternatíve výstavbe ale aj udržateľným mestám v čase energetickej krízy.

Uhlíková stopa budov, drevo ako obnoviteľný zdroj a alternatíva v komerčnej výstavbe a tiež udržateľné budovy a mestá v čase energetickej krízy sú hlavné témy podujatí Týždňa zelených budov 2022. Podujatia venované udržateľnej výstavbe organizuje Slovenská rada pre zelené budovy (SKGBC) posledné dva septembrové týždne.

SKGBC organizuje tento rok už 12. ročník podujatí nadväzujúcich na Svetový týždeň zelených budov (World Green Building Week), ktorý organizujú rady zelených budov po celom svete na čele so Svetovou radou pre zelené budovy (World Green Building Council – WGBC). Hlavným mottom tohtoročnej série podujatí po celom svete je #BuildingforEveryone.

Nad sériou podujatí Týždňa zelených budov 2022 prevzali záštitu minister životného prostredia Slovenskej republiky Ján Budaj a minister dopravy a výstavby Slovenskej republiky Andrej Doležal.

„Týždeň zelených budov je skvelou príležitosťou na efektívnu komunikáciu a diskusiu o aktuálnych témach, o ekologických, sociálnych a ekonomických aspektoch udržateľnej výstavby,“ uviedol Pavol Kukura, predseda predstavenstva SKGBC.

Týždeň zelených budov 2021

Týždeň zelených budov 2022 zorganizuje SKGBC s podporou generálnych partnerov týždňa Saint-Gobain, VÚB banka, J&T REAL ESTATE a CORWIN SK. Hlavnými partnermi podujatí sú Peikko Slovakia, Siemens, HB Reavis, Rehau, YIT Slovakia, Alto Real Estate. Jednotlivé podujatia venované udržateľnej výstavbe podporili aj partneri Prvá stavebná sporiteľňa, KOOR, Schüco, MiddleCap, ProInterier a Knauf Insulation.

Zoznam podujatí:

  1. septembra 2022
    GREEN BUSINESS AFTERNOON
    Téma: Drevo ako obnoviteľný zdroj a alternatíva v komerčnej výstavbe + prehliadka Spilka Offices
  1. septembra 2022
    GREEN BUSINESS CLUB
    Slávnostný večer Týždňa zelených budov 2022 v Spilke
  2. septembra 2022
    GREEN BUSINESS BREAKFAST
    Téma: Uhlíková stopa budov + prehliadka Einpark Offices
  3. septembra 2022
    GREEN WALK – GREEN TALK
    Jurkovičova tepláreň s odbornou prehliadkou
  4. septembra 2022
    GREEN BUSINESS BREAKFAST
    Téma: Udržateľné budovy a mestá v čase energetickej krízy

Slovenská rada pre zelené budovy (Slovak Green Building Council – SKGBC) je hlavný ambasádor udržateľnej výstavby na Slovensku. Neziskové občianske združenie bolo založené v novembri 2010 a zasadzuje sa o to, aby sa ekonomicky, ekologicky a esteticky navrhované budovy so zdravým vnútorným prostredím, v ktorých sa nemrhá energiou ani inými zdrojmi, stali na Slovensku štandardom. Cieľom rady je, aby novopostavené aj rekonštruované budovy boli realizované podľa udržateľných štandardov, čím sa zníži spotreba energií, eliminuje vplyv budov na životné prostredie a minimalizuje sa uhlíková stopa. V súčasnosti má rada 56 členov.

Viac informácií

rNUlife.sk / Henrieta Kissova, PR

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.