Slováci premiérovo prerazili do svetovej špičky! Saunamastri z Bešeňovej postúpili do finále Majstrovstiev sveta v saunovom divadle a zážitkovom saunovaní

Semifinále Majstrovstiev sveta v saunovom divadle a zážitkovom saunovaní, ktoré sa počas uplynulého víkendu konalo v Bešeňovej, prinieslo dobré správy pre Slovensko. Postup do svetového finále si medzi jednotlivcami aj tímami vybojovali aj zástupcovia našej krajiny.    

Saunamastri zo 14 krajín sveta predviedli svoje umenie v najväčšej saune na Slovensku, ktorú premenili na dokonalé javisko. Vystúpenia atraktívneho grófa Drakulu z Transylvánie, príbeh „Krstného otca“, čarodejníc v  „Tajomstve Salemu“ či kozmický príbeh „Jedna planéta“ – to bol len krátky výpočet rôznych súťažných saunových vystúpení, ktoré vďaka skvelým kostýmom,  starostlivo pripravenej svetelnej a zvukovej šou spojenej so saunovými rituálmi zaujali pozornosť poroty aj návštevníkov semifinále Majstrovstiev sveta v saunovom divadle - Play offs Aufguss .

Liptov a Vodný park Bešeňovú okrem možnosti zorganizovať  podujatie takéhoto formátu prvý krát na Slovensku potešil najmä postup slovenských reprezentantov Emmy Chládkovej a J.C.Doru, ktorý obhájili, že patria medzi svetovú špičku. „Bol to stres. Snažili sme sa dať do toho všetko a najlepšie ako vieme. A vyšlo to!“ uviedol Jean Colin Dora, ktorý bude Slovensko a Bešeňovú reprezentovať medzi individuálnymi súťažiacimi a spolu s Emmou Chládkovou aj v rámci tímov vo finále MS v Holandsku.  

Emócie, krásne vône a jedinečné príbehy dokázali atmosféru v saune vyburcovať na maximum. Potlesk a standing ovation zo strany klientov bolo pre súťažiacich tou najväčšou odmenou a my sme šťastní, že medzi najlepšími na pódiu počas odovzdávania trofejí nechýbali ani Slováci“, neskrýval obrovské nadšenie šéf organizačného tímu Peter Kolenčík

Medzinárodná porota, ktorá rozhodovala o 6 miestenkách do finálových súbojov MS v Holandsku, to nemala jednoduché. „Pri hodnotení nám pomáha prepracovaný  bodový systém nastavený pre jednotlivé kategórie ako sú profesionalita, nárast a rozloženie tepla, technika práce  so saunovým uterákom, výber a dávkovanie esencií, kostýmy, spracovanie a prevedenie témy, kreativita a atmosféra v saune. Samozrejme každý porotca má vlastné poradie, ale väčšinou po prepočte bodov od všetkých porotcov k veľkým rozdielom medzi hodnotením nedochádza.  Porota pre každú kategóriu je zložená zo štyroch členov, porotcovia prešli školeniami, majú skúsenosti a rozdiely medzi jednotlivými hodnoteniami sú maximálne 1-2 body,“ uviedol Pavel Hofrichter, jeden z porotcov súťaže.

Saunamastri v Bešeňovej v roku 2021

Výhercovia si okrem trofejí a vecných cien prevzali špeciálnu cenu - tradičný Slovenský nástroj zapísaný v kultúrnom dedičstve UNESCO - fujaru. Odovzdávanie cien sa uskutočnilo za účasti primátorov miest Liptovský Mikuláš a Ružomberok. Ján Blcháč a Igor Čombor zároveň pokrstili fujary z Liptovskej Lúžnej, ktoré tak budú súťažiacim pripomínať Slovensko a región Liptov v  Holandsku a Maďarsku. 

Výsledky: 

 Kategória "Single" 

1.St- Ashley Fijma(Holandsko)- The Clown 

2.St- J.C.Dora(Slovensko)- Miracle Neuralizer 

3.St- Ondřej (Česká Republika)- 451° Fahrenheita 

Kategória "Team" 

1.St- Evelyn Farkas & Szabina Halfinger(Maďarsko)- Princess Diaries 

2.St- Djuri Reijnen & Iris Boerman(Holandsko)- Bad Romance 

3.St- Emma Chládková & J.C.Dora(Slovensko)- One Planet 

rNUlife.sk / Marián Galajda, PR TMR

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.