Svetový úspech slovenského hudobníka EUGENA BOTOŠA, jeho skladbu si vybral na album slávny raper JAY Z!

Hudobníkovi Eugenovi Botošovi sa podarilo niečo, o čom môžu mnohí slovenskí umelci iba snívať. Spoločnosť Rocnation, ktorú vlastní slávny raper Jay Z a Kanye West, zaradila jeho skladbu ktorú nahral s legendárnou Dionne Warwick ( SYmphony of broken hearts ) na výberovku 3CD The Black Heritage Music Collection.

Výberovku produkuje John D Boyd a budú na nej najúspešnejší čierni umelci od roku 1940 po súčasnosť. Oficiálny krst CD bude v októbri 2022 v New Yorku  a Eugen Botoš dostal osobné pozvanie.

 Je to veľká česť , že z množstva hudby z celého sveta si vybrali práve moju skladbu s Dionne Warwick. Je to pre mňa zadosťučinenie a potvrdenie toho, že má význam robiť kvalitnú hudbu.  Budem aj naďalej  pokračovať v komponovaní nových skladieb a dúfam, že raz sa dožijem úspechu aj doma na Slovensku, okomentoval svoj úspech umelec.

Jay Z spoznal skladbu Eugena Botoša na narodeninovej oslave Dionne Warwick a okamžite sa rozhodol zaradiť ju na CD.

Tento svetový úspech však nie prvým veľkým úspechom, ktorý sa Eugenovi podaril. V roku 2016 jeho album Final Definition v spolupráci so slovenskou kapelou Finally vydalo japonské vydavateľstvo P - Vine a už po týždni sa stalo druhým najpredávanejším albumom v krajine. Predajnosťou tým predbehol aj také hviezdy ako John Legend, Common či Bruno Mars.

Momentálne Eugen Botoš dokončuje vlastný producentský projekt pre slovenský a český trh so známymi umelcami ako Michal David, Dominika Mirgová, Majk Spirit, Tomi Popovič, Monika Bagárova, Dominika Titkova, Dan Bárta a mnoho ďalších.

                            rNUlife.sk / Andrea Turčina, ALL ABOUT MUSIC / Foto: Zuzana Kapisinska

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov
(1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.