Index hlavných ekonomických ukazovateľov pre USA klesol

Americký index hlavných ekonomických ukazovateľov (Leading Economic Index, LEI) klesol v júli piaty mesiac po sebe. Riziko, že ekonomika USA sa v krátkodobom horizonte dostane do recesie, za zvýšilo.

Index hlavných ekonomických ukazovateľov inštitútu Conference Board, ktorý sa zostavuje na základe hodnôt desiatich kľúčových premenných, si v júli pohoršil o 0,4 % po znížení o revidovaných 0,7 % (pôvodne -0,8 %) v júni. Ekonómovia počítali s poklesom o 0,5 %.

"Americký LEI klesol v júli piaty mesiac po sebe, čo signalizuje zvyšovanie rizík recesie v krátkodobom horizonte," uviedol šéf oddelenia ekonomického výskumu Conference Board Ataman Ozyildirim. Dodal, že "pesimizmus spotrebiteľov a volatilita na akciovom trhu rovnako ako ochladzovanie trhu práce, výstavby domov a nových priemyselných objednávok" sú signálom, že oslabovanie ekonomiky sa zintenzívni a rozšíri po celej ekonomike.

Ekonomika USA podľa Conference Board v 3. kvartáli neporastie a môže sa na konci tohto alebo na začiatku budúceho dostať do krátkej a miernej recesie.

rNUlife.sk / Leading Economic Index, LEI / OTS

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.