Investorov na kryptomenovom trhu postupne opúšťa strach

Tí, ktorí vlastnia kryptomeny, ich posledné dni a týždne predávali v menšom rozsahu, prípadne ich nepredávali vôbec a čakali, kedy opäť vzrastie hodnota ich portfólií. Viaceré ukazovatele totiž naznačujú blížiace sa dno cyklu, od ktorého by sa mala opäť odraziť hodnota kryptoaktív rovnako ako v minulosti. 

Skóre podľa indexu Fear and Greed, analýzy, ktorá každý deň hodnotí správanie účastníkov kryptomenového trhu, ukazuje, že na trhu prevládal extrémny strach. Zdá sa, že strach už investorov opúšťa. Ešte osemnásteho júna dosahovala spomínaná metrika iba 14 bodov zo 100. Aktuálne dosahuje hodnotu 42.

„Práve takéto nízke hodnoty spomínaného indexu znamenali v minulosti výskyt lokálneho dna a následný obrat trhu. Aktuálne sa hodnota tejto metriky zvyšuje, čo znamená, že sa zlepšuje aj nálada investorov”, vysvetľuje Milan Božik, spoluzakladateľ spoločnosti CRYPTON DIGITAL, SE. 

Zdroj: CRYPTON DIGITAL

Pre analýzu kryptomenového trhu alebo pre tvorbu typickej „on-chain“ analýzy sa využíva mozaika viacerých ukazovateľov.  Stav trhu z pohľadu celkového zisku alebo straty odzrkadľuje analýza Net Unrealized Profit/Loss, ktorá vyhodnocuje čistý nezrealizovaný zisk alebo stratu. Spomínaná hodnota aktuálne klesla pod nulu, čo znamená, že trh je v strate. Podobnú situáciu sme zažili v rokoch 2012, 2015 aj 2018. Tento stav vtedy predchádzal vzrastu hodnoty trhu a ziskom investorov. 

Entity-Adjusted Dormancy Flow, indikátor, ktorý doposiaľ s najvyššou úspešnosťou správne identifikoval dno daného cyklu, je podobne historicky na svojej najnižšej hodnote. V minulosti sa tento signál objavil iba 5-krát, ale vždy úspešne poukazoval na blížiacu sa spodnú úroveň hodnoty kryptoaktív. 

Viaceré zo spomínaných faktorov naznačujú, že by sme sa mohli blížiť k prelomovej hodnote, od ktorej budú ceny a hodnota jednotlivých kryptoaktív narastať. Z pohľadu investície tak môže ísť o príležitosť pre výhodný nákup s potenciálom rastu hodnoty v relatívne krátkom čase. 

rNUlife.sk / WEXO PR

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.