Popularita seriálu Stranger Things zamiešala hudobnými rebríčkami po celom svete

Koncom mája sa na Netflixe exkluzívne objavilo prvých sedem dielov štvrtej série populárneho seriálu Stranger Things.

Očakávania boli obrovské a predpokladaný záujem divákov veľký. Čo ale uvedenie prvej časti novej rady spôsobí s hudobnými rebríčkami, tušil len málokto. Obľuba seriálu do hitparád po celom svete vystrelila pieseň Kate Bush z roku 1985.

Slávna skladba Running Up That Hill z platne Hounds Of Love sa vďaka Stranger Things dostala k novej generácii poslucháčov a tí ju okamžite prijali za svoju. Má to na svedomí obrovský vplyv samotného seriálu a všadeprítomná nostalgia po osemdesiatych rokoch, ale aj nadčasovosť „brutálne pravdivej a bolestne zmysluplnej“ piesne, ktorá patrí k najslávnejším nahrávkam britskej speváčky. 

V slovenskej hitparáde singlov za minulý týždeň vyskočila priamo na 4. miesto, v Čechách dosiahla hneď na pozíciu č. 6 a v ostrovnej UK Top Chart sa pieseň dostala na 8. miesto.

Speváčka Kate Bush zverejnila na svojej stránke: „Možno ste už počuli, že na Netflixe bola nedávno vydaná prvá časť fantastickej, napínavej novej série Stranger Things, ktorá obsahuje pieseň Running Up That Hill. Mladí fanúšikovia tento film milujú a tým dostala moja pieseň úplne nový nádych a vďaka tomu sa skladba dostala po celom svete znovu do hitparád.“

rNUlife.sk / Renáta Tomášová, Warner music

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.