Eurovízia 2022 prvé semifinále: Ukrajina postúpila do finále v Turíne

Ukrajinská kapela Kalush Orchestra postúpila v utorok večer do finále pesničkovej súťaže Eurovízia (Eurovision Song Contest) v talianskom Turíne. Informovala o tom agentúra DPA.

Hudobníci zo západu Ukrajiny a ich pieseň s názvom "Stefania" sú favoritom na víťazstvo vo veľkom finále, ktoré sa v tomto severotalianskom meste uskutoční v sobotu.

https://youtube.com/watch?v=jfm8hVNZt8g

Skupina Kalush Orchestra na sociálnych sieťach vyjadrovala hlasnú podporu ukrajinskému odporu voči ruskej vojenskej invázii, ktorá sa začala 24. februára.

V utorkovom prvom semifinále sa zúčastnili umelci z dovedna 17 krajín, pripomína DPA.

Na snímke z 10. mája 2022 Kalush Orchester z Ukrajiny počas vystúpenia s piesňou
Stefania v prvom semifinále pesničkovej súťaže Eurovision Song Contest v Turíne.

Do finále ďalej v utorok okrem Ukrajiny postúpili Arménsko, Grécko, Island, Litva, Moldavsko, Holandsko, Nórsko, Portugalsko a Švajčiarsko. Zo súťaže vypadlo Rakúsko, Albánsko, Bulharsko, Dánsko, Chorvátsko, Lotyšsko a Slovinsko, dodáva agentúra APA.

Z tohtoročnej edície pesničkovej súťaže Eurovízia bolo v súvislosti s vojnou na Ukrajine vylúčené Rusko i jeho blízky spojenec Bielorusko.

rNUlife.sk / tasr

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.