Bratislavská knižnica výstavou upozorní na prevenciu pri rakovine

Výstava z cyklu Umenie učí v Knižnici Bratislava - Nové Mesto upozorní na dôležitosť prevencie pri rakovine prsníka. Obrazy onkologickej pacientky Kristíny Petrejovej budú dlhodobo prispievať tiež k vzdelávaniu návštevníkov v oblasti správnej životosprávy a samovyšetrenia prsníkov.

"Je veľmi dôležité, aby sa informácia o nevyhnutnosti prevencie rakoviny prsníka dostala k ženám aj prostredníctvom takejto príjemnej udalosti. Prevencia by mala byť vnímaná pozitívne a nie je dôvod mať z nej strach," uviedla správkyňa združenia Ružová stužka Alena Kállayová. Združenie je jedným z odborných garantov výstavy.

Pre verejnosť je výstava prístupná v čase výpožičných hodín knižnice počas mája až augusta. Každý štvrtok od 14.00 do 17.00 h budú k dispozícii dobrovoľníci, ktorí budú poskytovať konzultácie o zdravej výžive, edukačné materiály a poradenstvo pri nácviku samovyšetrenia prsníkov.

Umenie učí je projekt, ktorý pod vedením Jany Sedláčkovej predstavuje cyklus výstav, ktoré prinášajú nielen umelecký, ale aj osvetový rozmer. Sprievodné podujatia výstav sú venované edukácii o živote s rakovinou prsníka a vznikli s podporou Národného onkologického inštitútu a Ministerstva zdravotníctva SR.

VÝSTAVA "ŽIVOT V RADOSTI" - MGR. KRISTÍNA PETREJOV

Vernisáž výstavy sa uskutočnila v utorok 4. mája 2022 o 15:00 h.

Obrazy si môžete pozrieť v Centrálnej knižnici, Pionierska 12, Bratislava, do konca augusta 2022.

Vernisáž a výstava sú spojené s informáciami o prevencii rakoviny prsníka, správnej životospráve, pohybe, mamografickom skríningu a samovyšetrení prsníkov.

Každý štvrtok počas trvania výstavy, v čase od 14. do 17. hod., budú záujemkyniam k dispozícii dobrovoľníčky so vzdelávacími materiálmi a inštruktážou k technike samovyšetrenia na modeloch prsníkov.

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.