Calin vydal v marci nový album Popstar, kraľuje CS stream rebríčkom

Brnenský spevák a rapper s moldavskými koreňmi CALIN vydal nový album Popstar, ktorý má ľuďom odľahčiť myšlienky a ktorý s prehľadom plní prvé miesta československých streamingových rebríčkov a zaujímavosťou je, že už siedmy týždeň kraľuje slovenskému predajnému rebríčku IFPI. 

Český rapper Calin vydáva druhý album Popstar, ktorý pustil von 11. marca a nájdeš ho na všetkých streamovacích službách! Spevák z Brna prináša fanúšikom po dvoch rokoch ďalší projekt, na ktorom sa nechádzajú aj známe songy ako Praha/Vídeň či Asgard. Tie boli vonku ešte pred vydaním samotného albumu.

24-ročný Calin Panfili patrí medzi najpopulárnejšie mená českej hudobnej scény a jeho prvý album Svědomí vyšiel v novembri 2020. Rapper, ktorý za svoj vzor považuje Eda Sheerana, si na album zavolal aj mená ako Ben CristovaoViktor SheenKOJO či STEIN27.

Calin v albume s Cristovaom kolaboruje už druhýkrát, po prvý raz ich dala dokopy skladba Děvče v první řadě. Jej videoklip patril k vôbec najzaujímavejším v roku 2018. Český rapper KOJO už s Calinom spolupracoval i Cristovaom a STEIN27 je na tamojšej scéne populárnym menom dlhšiu dobu.

Album Popstar mal byť vydaný neskôr

Calin je rodákom z Moldavska, ktoré susedí len s Rumunskom a Ukrajinou. O druhej menovanej krajine sa v súčasnosti zo známych dôvodov často hovorí, preto sa umelec na Instagrame so svojimi fanúšikmi a sledovateľmi podelil o jeho myšlienky a aj názory:

S tým šialenstvom, ktoré sa deje, prežívame každý moment s ťažkým srdcom. Keďže nedokážem myslieť na nič iné, nemal som ani predstavu niečo vydať. Musieť zrušiť cestu do domoviny, vedľa ktorej sa dejú tieto veci a sledovať, čo hrozí blízkym ľuďom, je neskutočná bezmocnosť.

Ani si nedokážem predstaviť pocity niekoho, kto má rodinu v centre diania. Po tom, čo som tri dni nebol schopný myslieť na nič iné, som si pustil nový release Yza (Yzomandias) a uvedomil si, že som po dvoch dňoch aktívneho vstrebávania informácií, ktoré mi dvíhali žalúdok, som si našiel hodinu, počas ktorej sa mi myseľ upokojila a presunula inam.

Presne kvôli tomu som sa rozhodol release nepresunúť a album 11.3 vydať. Nie kvôli sebe, mne je to v tento moment úplne ukradnuté, ale verím, že to môže niekomu aspoň nachvíľu odľahčiť myšlienky. Slava Ukraini.

rNUlife.sk / Renáta Tomášová, Warner music, rukahore.sk

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov
(1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.