Víťazi Cien Anděl Lash & Grey spoja tóny s B-Side Bandom

B-Side Band predstaví 2. júna nový koncertný projekt Takt-Ty. Na pódiu brnenského Metro Music Baru spolu s osemnásťčlenným telesom zahrá Cenou Anděl čerstvo ocenené slovenské duo Lash & Grey, v big bandových aranžmánoch zaznie tvorba rock-funkové skupiny Jay Delver.

Za svoju šestnásťročnú kariéru spolupracoval B-Side Band s nejednou českou i zahraničnou osobnosťou. Počínajúc Vojtěchom Dykom vystúpil súbor s členmi Orchestra Gustava Broma, dvojnásobným držiteľom Grammy Kurtom Ellingom, vokálnym ansámblom New York Voices rovnako oceneným zlatým gramofónom či britskými The Puppini Sisters.

V rámci aktuálnej spolupráce si interpreti kladú za cieľ propojiť svoje umelecké štýli do nového formátu.

B-Side Band Live foto: Tino Kratochvíl

„Oba talenty už sledujem dlho. Fúziou ich súčasného pojatia soulovej či funkovej hudby s big bandom chceme dodať vynikajúcej tvorbe Lash & Grey a Jay Delver ďalší rozmer. Od tohoto prieniku si všetci sľubujeme osvieženie tvorby a rozšírenie obzorov. A vzhľadom ku kvalitám zúčastnených si trúfám povedať už teraz, že sa naše očakávania vyplnia,” hovorí bandleader a zakladateľ B-Side Bandu Josef Buchta.

Slovenská dvojica Kristína Mihaľová a Jakub Šedivý vystupujíci pod názvom Lash & Grey, získava od svojho vzniku jedno ocenenie za druhým. Od slovenských Radio_Head Awards za Najlepší debutový album roka cez Objav roka na New Faces of Slovak Jazz až po aktuálnu výhru Ceny Anděl v kategórii Slovenský album roka.

Európsku hudobnú scénu oslnili natoľko, že precestovali bezmála desiatku prestížnych festivalov vo Francúzsku, Nemecku či Belgicku. „S bigbandom sme ešte nespolupracovali a myslíme si, že to bude veľmi zaujímavé spojenie,” hovorí Kristína Mihaľová.

Ďalším objavom aktuálnej hudobnej scény, ktorý sa na pódiu stretne s B-Side Bandom, je spevák, klavirista a saxofonista Jakub Urbánek z brnenskej rock-funkovej skupiny Jay Delver.

Nadaný skladateľ so svojou kapelou rovnako reprezentoval svoju krajinu v zahraničí, naposledy napríklad v Paríži v Českom centre či na srbskom Nišville Jazz Festivale. Ako predskokani rozvášnili v domácom Sono Centre fanúšikov čakajúcich na koncert americkej gitaristky Maliny Moye. Prvým miestom na súťaži Jazzfruit festivalu Mladí Ladí Jazz prevzali žezlo od minulých víťazov ako skladateľa Igora Ochepovského či slovenského zoskúpenia Ľudové Mladistvá.

PREDPREDAJ VSTUPENIEK

Facebook udalosť: https://fb.me/e/4zNovHp5d

rNUlife.sk / Ricardo Delfino, AMP Promotion

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.