Eurokomisia zaslala Slovensku pre utečeneckú krízu 193,6 milióna eur

Európska komisia zaslala na účty Ministerstva financií SR dodatočné zálohové platby zo zdrojov REACT-EU vo výške takmer 193,6 milióna eur. Dodatočné zálohové platby sú určené pre členské štáty najzasiahnutejšie utečeneckou krízou.

Komisia konkrétne zaslala 107,7 milióna eur pre Operačný program Ľudské zdroje, 66,3 milióna eur pre Integrovaný regionálny operačný program a 19,6 milióna eur pre Operačný program Efektívna verejná správa. "Ide o financie, ktoré poskytujú dočasnú dodatočnú likviditu pre členské štáty, ktoré bude potrebné zúčtovať do konca roka 2024," spresnilo ministerstvo.

Prostriedky REACT-EU vyčlenené v rámci programov financovaných z fondov Európskej únie boli pôvodne určené na zmiernenie dosahov súvisiacich s pandémiou ochorenia COVID-19. Najmä na udržanie a vytváranie pracovných miest, poskytovanie sociálnych služieb občanom vrátane terénnej práce a komunitnej starostlivosti, financovanie zelených aktivít (cyklotrasy, zelená infraštruktúra), zvýšenie kvality odborného vzdelávania a finančnú podporu zamestnancov v prvej línii.

rNUlife.sk / tlačový odbor rezortu financií, tasr

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.