Martin Klus: Diplomacia prináša konkrétne benefity občanom. Turistom zo Slovenska sme zjednodušili cestovanie do Indonézie

„Jedným z konkrétnych a pre občanov Slovenskej republiky veľmi praktických výsledkov mojej nedávnej návštevy Indonézskej republiky je zjednodušenie podmienok vstupu do tejto obľúbenej juhoázijskej destinácie. Verím, že to prispeje nielen k oživeniu turizmu a cestovného ruchu v súvislosti s útlmom pandémie COVID-19, ale aj k posilneniu slovensko-indonézskych vzťahov a rozvoju medziľudských kontaktov. Tie sú totiž tým najlepším základom pre ďalšiu spoluprácu medzi našimi krajinami,“ vyhlásil štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Martin Klus.

štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Martin Klus v popredí.

Aj na základe výzvy slovenskej diplomacie a intenzívnej aktivity Zastupiteľského úradu SR v Jakarte, ktorú M. Klus v apríli osobne tlmočil partnerom v Jakarte, indonézsky imigračný úrad od štvrtka, 28. apríla 2022, znovu umožňuje všetkým držiteľom slovenských pasov vstúpiť do Indonézie na turistické účely bez toho, aby museli mať víza schválené už pred odletom. Ruší sa tak jedno zo sprísnení, ktoré bolo dôsledkom šírenia koronavírusu.

Indonézia bola pre väčšinu sveta zatvorená od marca 2020. Dovolenkové lokality sa postupne začínajú sprístupňovať svetu.
Svoje brány sa rozhodla otvoriť aj Indonézia, konkrétne Bali, Bintan a Batam.  Unsplash/Fikri Rasyid, Unsplash/Jeremy Bishop

Slovensko je odteraz zaradené medzi krajiny, na ktoré sa vzťahuje režim „víza po príchode“ (Visa on Arrival) za účelom turistiky, pričom tieto víza budú mať platnosť 30 dní.

„Ako uvádzame aj na webovej stránke ministerstva, spomínané turistické vízum možno jedenkrát predĺžiť o ďalších 30 dní. O predĺženie možno požiadať na najbližšom imigračnom úrade, kde sa cudzinec zdržiava a vízum je neprenosné,“ spresnil štátny tajomník Martin Klus s tým, že na základe tohto druhu víza však nie je možné požiadať o pobyt v Indonézii.

Poplatok za vízum po príchode za účelom turistiky je 500 000 IDR (indonézskych rupií). Cestovný pas pri vstupe do Indonézie musí byť platný minimálne ešte 6 mesiacov od dátumu vstupu do Indonézie.

Ďalšie užitočné informácie, vrátane protipandemických opatrení, podmienok vstupu do Indonézie za iným ako turistickým účelom či užitočných internetových odkazov, nájdu občania na webe https://hranice.mzv.sk/ .

rNUlife.sk / Komunikačný odbor MZVaEZ

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.