Ceny Anděl tento rok s tradičným ceremoniálom s netradičným moderátorom. Poctu vzdajú Mirovi Žbirkovi

Role moderátora Cien Českej hudobnej akadémie – Anděl Coca-Cola 2021 sa tohto roku ujme Martin „Mikýř“ Mikyska. Oceňovanie sa koná 27. apríla v pražskom Veletržnom paláci, v priamom prenose ho odvysiela Česká televízia. Naživo vystúpia Ewa Farna, Mirai či David Koller.

Slávnostný ceremoniál 31. ročníku Cien Anděl bude patriť už tradične predovšetkým nominovaným. Naživo vystúpi Ewa Farna, ktorá získala vďaka albumu Umami hneď štyri nominácie. Zahrajú a zaspievajú takisto i Mirai, ktorí sa môžu čerstvo stať Skupinou roku, David Koller nominovaný za skladbu Pouta, rapper Smack alebo na Objav roku ašpirujúca speváčka Annabelle a producent fiedlerski. Nebude chýbať ani Kateřina Marie Tichá s kapelou Bandjeez, ktorá po úmrtí Davida Stypky dokončila jeho trikrát nominovaný album Dýchej. Vystupujúcich doplní Ben Cristovao, STEIN27 a ďalší. Svoje pevné miesto v programe má tiež špeciálne tribute vystúpenie, ktoré bude venované Mirovi Žbirkovi.

„Sme úprimne radi, že môžeme v tomto roku nominovaným opät dopriať tradičný slávnostný ceremoniál a divákom atraktívnu netradičnú ´podívanú´. A to najmä vďaka živým vystúpeniam nominovaných interpretov, tak vďaka špecifickej charizme osobnosti, ktorá nás tohtoročným oceňovaním prevedie,“ prezrádza producentka Cien Anděl Coca-Cola 2021 Lucka Hájková.

Úlohy moderátora sa totiž tentokrát ujme Martin Mikyska, známy predovšetkým z internetového fenoménu Mikýřova úžasná pouť internetem. Bavič a influencer získal za svoje videá, v ktorých si uťahuje nie len z diania na sociálnych sieťach, ocenenie Krištáľová lupa a časopis Forbes ho zaradil do rebríčku 30 pod 30. I svoju účasť v prestížnych hudobných cenách ponímá svojrázne a po svojom.

„Keď som mal tak zhruba sedem rokov, tak sme si s rodinou požičali dnes už legendárnu snímku Anděl na horách na VHS. Instantne som sa zamiloval do humoru a hereckých výkonov Jaroslava Marvana a Josefa Kemra a púšťal som si film stále dookola. O pár rokov neskôr som zistil, že táto snímka bola voľným pokračováním filmu Dovolená s Andělem a ja som vedel, že ho musím vidieť,“ ozrejmuje Mikyska. „Trocha som sa bál, že moje vysoké očakávania mi film skazia, ale i tak som bol nadšený. No a niekoľko týždňov dozadu som sa dozvedel, že existujú i hudobné Ceny Anděl. Keď som teda dostal ponuku tieto ceny uvádzať, tak som neváhal ani sekundu. Večerom by som chcel divákov sprevádzať čo najserióznejšie budem môcť, aby som tak tým tiež vzdal hold tejto legendárnej dilógii filmov.“

Celkovo akademici o Anděloch rozhodovali o najlepších nahrávkach vydaných v roku 2021 v 14 základných i žánrových kategoriách a novom laureátovi Siene slávy. Okrem poslednej zmienenej kategórii sa hlasovalo novým, trojkolovým systémom. Do Siene slávy bude tradične uvedená osobnosť, ktorá už v prvom kole nazbierala od akademikov najviac hlasov. Favoritmi Cen Anděl Coca-Cola 2021 sú Ewa Farna, ktorá získala štyri nominácie, David Stypka s Bandjeez a Vladimír Mišík, ktorí majú rovnako po troch nominaciách.

I tentokrát ceny, o nich rozhodujú odborníci z Českej hudobnej akadémie, doplní multižánrová cena popularity nazvaná Coca-Cola Cena fanúšikov. Tu vyhlasuje titulárny partner Andělov, spoločnosť Coca-Cola, o víťazovi rozhoduje verejnosť prostredníctvom online hlasovania na webu Cen Anděl https://andelceny.cz/cenafanousku/. Práve v minulom roku najviac hlasov získal rapper Viktor Sheen, ktorého spoločnost Coca-Cola podporila čiastkou 100 000 korún.

„Sme veľmi zvedaví, koho teraz zvolia fanúšikovia za víťaza kategórie. Coca-Cola veľmi rada podporuje talenty a udalosti spojené s hudbou. Výherca od nás získa opät odmenu v hodnote 100 000 korún,“ hovorí Veronika Němcová, riaditeľka vonkajších vzťahov a komunikácie spoločnosti Coca-Cola ČR/SR. Interpret, ktorý sa tento rok stane Andělským Objavom, bude už tradične obdarovaný i rádiom Evropa 2, hlavným mediálnym partnerom Andělov, a to kampaňou v hodnote pol milióna korún.

31. ročník Cen Anděl Coca-Cola 2021 sa uskutoční 27.4. 2022 v pražskom Veletržnom paláci, v priamom prenose ho odvysiela ČT1 od 21:20.

www.andelceny.cz

Facebook: @hudebnicenyandel

Instagram: @ceny_andel

Coca-Cola Cena fanoušků: https://andelceny.cz/cenafanousku/

rNUlife.sk / Nikol Klevcovová, PR

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.