Víťazka Bratislavských módnych dní uviedla svoju kolekciu v Trenčíne

Módnu kolekciu reflektujúcu život na sociálnych sieťach predstavila vo štvrtok (24. 3.) v Galérii M. A. Bazovského v Trenčíne maturantka Školy umeleckého priemyslu v Trenčíne Ema Vančová. S rovnakou kolekciou zvíťazila na minuloročných Bratislavských módnych dňoch.

„Zdobia ju popisy, ktoré bežne používame na sociálnych sieťach. Chcela som poukázať na to, aký je život na sociálnych sieťach a ako nás vie ovplyvniť, poukazuje na svetlú, ale i temnú stránku sociálnych sietí,“ skonštatovala Ema Vančová.

Ako dodala, témou jej maturitnej módnej kolekcie bude Afrika, poukázať chce na negatívne dosahy kolonializácie na tamojšie pôvodné obyvateľstvo.

Na snímke modelka predvádza kreáciu z kolekcie maturantky Emy Vančovej počas módnej prehliadky študentov Školy umeleckého priemyslu Trenčín 24. marca 2022 v Galérii Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne.

Módnu prehliadku v trenčianskej galérii pripravila Škola umeleckého priemyslu v Trenčíne. Podľa učiteľky Petry Pršovej, ktorá je garantom odboru odevný dizajn, okrem Emy Vančovej vybrala na prehliadku práce žiačok tretieho ročníka.

„Keďže sme boli na dištančnom vzdelávaní, pre tretiakov to bola úplne prvá prehliadka, na ktorej mohli predstaviť svoje úplne prvé autorské kolekcie. Sú z toho nadšení, dúfam, že naberú nejaké ďalšie inšpirácie,“ povedala Pršová.

Tretím vstupom prehliadky boli podľa nej práce žiakov štvrtého ročníka. Tí predstavili tiež práce, ktoré robili aj počas dištančného obdobia, ale i práce, ktoré prezentujú každého pol roka.

rNUlife.sk / tasr

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.