Chtěl bych žít jako pes, jít ven a neoblíkat se, spieva český pesničkár Dan Vertígo v novom klipe

Dan Vertígo, známy český pesničkár momentálne tvoriaci na pražskom Smíchove, vydáva klip k novej piesni s názvom Pes. Tá bola pôvodne vymyslená ako klasická gitarová vypaľovačka využívajúca ako doprovod husle a ústnu harmoniku. Po následnom experimentovaní s elektro podkladom však nakoniec dostala chillout tanečnú podobu, ktorá do šedivých chladných dní vnesie chvíľu bezstarostnej pohody.

„Je to jednoduchá pesnička o slobode a v tomto duchu sme s režisérom Jardou Fikrom stvárnili i klip. Pozval som do štúdia kamarátov i fanúšikov a spoločne sme jedno popoludnie blbli pred zeleným plátnom. Cielene som sa nehnal za žiadnym hlbším úmyslom. Pre hlbšie odkazy pripravujem už s celou kapelou ďalšie piesne,“ uviedol Dan Vertígo, ktorý sa tak vrhá na cestu vydávania hudby v podobe jednotlivých singlov.

Na ďalší rádový album – na svojom konte má zatiaľ dva, debut Spodažebudou z roku 2014 a #DNVRTG z roku 2019 – je podľa neho eště času dosť. „Celá korona anabáza výrazne obmedzila koncertovanie, i z predchádzajúceho albumu mi ešte doma ležia dve krabice, nie je teda kam sa ponáhľať,“ dodal pesničkár.

Dalšie informácie o tomto svojbytnom hudobníkovi a jeho vystúpeniach nájdete na: www.danvertigo.cz/koncerty

rNUlife.sk / Dan Vertígo

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov
(1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.