Charlie Puth zverejnil nový singel Light Switch

Na túto skladbu sa netrpezlivo čakalo niekoľko mesiacov. Light Switch vznikla pomerne unikátnym spôsobom a stala sa virálnym hitom ešte skôr, ako vyšla. Ako je to možné?

Americký spevák Charlie Puth sa o jej existencii prvýkrát zmienil minulý rok v septembri na sociálnej sieti TikTok. Následne zdieľal sériu príspevkov, v ktorých zverejňoval zdanlivo náhodné myšlienky a zvuky vytvorené na rôzne predmety a postupne ich podľa reakcií spájal do celku. Interpreti obyčajne využívajú TikTok k svojej popularite, ale žiadny z nich tak neurobil podobným a tak veľmi diskutovaným spôsobom. Aj preto odborníci na sociálne siete a hudbu s napätím očakávajú, ako sa bude singel správať po vydaní. Charlie Puth ho predstavuje po dlhšej prestávke. Album Voicenotes vydal už takmer pred štyrmi rokmi a jeho posledný plnohodnotný singel Girlfriend je z júna 2020.

Pripomeňme, že jeho hviezda naplno zažiarila hneď s prvým počinom – s Wiz Khalifom nahral pre film Rýchlo a zbesilo 7 skladbu See You Again. Nasledovala rada hitov (napr. Marvin GayeWe Don’t Talk AnymoreAttentionHow Long), ktoré z neho učinili popovú celebritu najväčšej veľkosti a uznávaného skladateľa a producenta. Ak sa jeho aktuálny experiment vydarí, zavedie nás Charlie Puth s Light Switch takmer isto do novej éry, v ktorej nebudú sociálne siete iba vytvárať budúce hity, ale priamo sa budú podieľať na ich vzniku.

BiO

Charles Otto Puth Jr. sa narodil 2. decembra 1991 v Rumsone v New Jersey učiteľke hudby a realitnému maklérovi. Má dvoch mladších súrodencov, dvojičky Stephena a Mikaelu. Ako dvojročný skoro prišiel o život po útoku psa, ktorého následkom má jazvu na obočí. Matka ho viedla ku klasickej hudbe a začala ho učiť hrať na klavíri už ako 4 ročného.  Keď mal 10, začal študovať džez a v dvanástich účinkoval v džezovom orchestri. V šiestej triede chodil od domu k domu, aby predal svoj vianočný album Have a Merry Charlie Christmas, ktorý sám nahral a produkoval. Predajom si zarobil 600 dolárov.

 Do pozornosti sa dostal vďaka piesňam, ktoré zverejňoval na svojom Youtube účte. Po vystúpení v The Ellen DeGeneres Show, začal prispievať k tvorbe piesní a albumov iných umelcov, ako Cody SimpsonLivingston Taylor a Skizzy Mars; tiež tvoril sólo skladby a cover verzie známych hitov. Nakoniec v roku 2015 vydal svoj debutový singel „Marvin Gaye“ featuring Meghan Trainor. Onedlho vyšla pieseň „See You Again“ ako soundtrack k filmu Rýchlo a ubesilo 7 a stala sa skladbou číslo jeden amerického rebríčka Bilboard po dobu 12 týždňov. Po tomto úspechu sa Charlie dostal do svetového povedomia a vydal svoj ďalší singel s názvom „One Call Away“.

Charlieho debutový štúdiový album s názvom Nine Track Mind vyšiel v januári 2016. Od kritikov získal negatívny ohlas. Albumu predchádzali single „One Call Away“ a „We Don't Talk Anymore“ v spolupráci so Selenou Gomez. V roku 2017 vydal dve piesne „Attention“ a „How Long“. Obe sa nachádzajú v jeho druhom štúdiovom albume, Voicenotes (2018), ktorý získal pozitívny ohlas od kritikov a debutoval na štvrtej priečke albumového rebríčka. V roku 2019 vydal single: „I Warned Myself“, „Mother“ a „Cheating On You“.

rNUlife.sk / Renáta Tomášová, Warner music, foto: G, Hansen

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.