Slovenské kiná ovládla Duna, stala sa jednotkou v návštevnosti

Očakávaný veľkofilm s viacerými posunmi v dátume premiéry prišiel do slovenských kín a fanúšikov nesklamal. Ohlasy na sci-fi snímku Duna režiséra Denisa Villeneuvea sú vynikajúce a jeho novinke sa v premiérovom víkende podarilo dostať na vrchol rebríčka návštevnosti slovenských kín. Videlo ju 26 348 divákov, spoločne s predpremiérovými uvedeniami má na svojom konte už 28 174 divákov a vďaka pozitívnym ohlasom toto číslo naďalej výrazne rastie.

Filmová Duna je adaptáciou kultového sci-fi eposu spisovateľa Franka Herberta, ktorý vo svojej knižnej sérii vytvoril veľkolepý svet galaktického impéria. V centre pozornosti stojí púštna planéta Arrakis, na ktorú si brúsia zuby viaceré národy. Práve na nej totiž možno nájsť vzácne korenie, ktoré odomyká plný potenciál človeka. V impériu sa črtá konflikt, ktorý môže všetkých stáť to najcennejšie. V jeho centre bude stáť mladík Paul Atreides, hlavný hrdina, ktorý je predurčený na veci také veľké, že si ich ešte nevie celkom predstaviť.

Role protagonistu sa zhostil Timothée Chalamet, herec známy aj slovenskému publiku z filmov Interstellar či Daj mi tvoje meno. Práca na Dune bola preňho výnimočným zážitkom. „Bolo vzrušujúce pracovať na niečom, čo sa prelína do veľkého pocitu, do univerza, ktoré má v literárnej komunite obrovský rešpekt. Je to taká americká fikcia na štýl Hviezdnych vojen. Mal som príležitosť zahrať si niekoho strateného a už v mladom veku rozpolteného, ale zároveň s mesiášskymi sklonmi,“ hovorí o svojej úlohe Chalamet.

Spoločne s ním sa na plátne objaví množstvo ďalších hereckých osobností a najväčších hollywoodskych hviezd súčasnosti. Patria medzi neZendaya, Oscar Isaac, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Javier Bardem, Dave Bautista, či Jason Moma.

Film Duna, ktorý má ambíciu stáť na začiatku epickej filmovej série, opierajúcej sa o premyslený svet knižných predlôh, prináša do slovenských kín distribučná spoločnosť Continental film.

rNUlife.sk / Peter Gašparík, PR Continental film

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.