Osobnosti českej a zahraničnej hudobnej scény, workshopy, diskusie, inovatívne projekty a koncerty ponúkne konferencia Nouvelle Prague

Už po deviaty krát prebehne v Prahe hudobná konferencia a prehliadka Nouvelle Prague v DOX+ v dňoch 22. - 23. 10, Ponúka hudobným profesionálom, amatérom i študentom možnosť zoznámenia sa so súčasným dianím na scéne, odborovými platformami a asociáciami, stretnutia s osobnosťami hudobnej scény a množstvo panelových diskusií a workshopov. Chýbať samozrejme nemôžu ani koncertné vystúpenia zaujímavých hudobných objavov z Česka i zahraničia.

V dôsledku pandemických opatrení boli posledné dve letné sezóny bez klasických hudobných festivalov. Aký asi bude ich návrat na scénu? Na čo sa môžeme tešiť? Aké nástrahy organizátorov čakajú? O aktuálnej situácii budú diskutovať zástupcovia festivalov Rock for People, Pohoda, Beats 4 Love, Slováckého léta, Masters of Rock, Brutal Assault, Let It Roll i panelisti z radov politických strán.

Autorské právo priblíži Svaz autorů a interpretů, OSA a Intergram. Finančnú podporu, granty i Národný plán obnovy predstaví Ministerstvo kultury, Nadácia Život umělce, OSA a SoundCzech.

Ako sa zmenilo usporiadanie tradičných vzťahov medzi vydavateľstvami a ďalšími veľkými hráčmi voči klasickým tvrdo rockovým a metalovým médiám zodpovie diskusia magazínu Fakker, Spark a ich zahraničných hostí. O identite a sebaprezentácii v rape budú diskutovať Jakub Šíma, James Cole, Anna Oravcová a Annet X.

Workshopy ponúknu premýšľanie nad sociálnymi sieťami pre hudobníkov i usporiadateľov, hudobné PR, problematiku kolektívnej správy a licencovania, DIY management, booking i vydávanie albumov nezávisle.

Spoločne s európskou platformou JUMP – European Music Market Accelerator poskytujúcou profesionálom v oblasti hudby zázemie pre rozvoj obchodných modelov predstaví Nouvelle Prague množstvo inovatívnych európskych projektov. Prezentovaný bude i nový multifunkčný areál Park 360 či Music managers forum Czech Republic.

Účastníci konferencie sa môžu taktiež zúčastňovať na krátkych mentorských stretnutiach so zástupcami klubov, festivalov, vydavateľstiev a hudobných médií.

Večerný showcase prinesie sety Aiko, Amelie Siba, Deaf Heart, Evelynne, Fall from Everest, česko - ruských Bottled Fish, maďarských Belas a O’Sullivan, slovenských White Place a Blame Your Genes, britských projektů Chartreuse, Girli, The UMA a francouzsko - italských The Halflives.

Celý program a profily panelistov nájdete na nouvelleprague.com. Vstupenky na konferenciu i samostatné vstupné na festival v predeji na Goout.net

FB událost: www.facebook.com/events/203586918356420

nouvelleprague.com

rNUlife.sk / Anna Mašátová, NOUVELLE PRAGUE - CONFERENCE DIRECTRESS

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.