Na Gemer sa po ôsmich rokoch vráti divadelný festival Tempus Art

Po ôsmich rokoch sa na horný Gemer vracia Medzinárodný divadelný festival alternatívnych divadiel Tempus Art. V Rožňave privíta celkom 11 divadelných súborov, okrem domácich umelcov sa predstavia i hostia z Poľska, Česka, Maďarska či Francúzska. Médiá o tom informovala manažérka festivalu Petra Nagyová.

Divadelný festival Tempus Art sa v Rožňave uskutoční od 16. do 19. septembra, program predstavením Franz W. otvorí Mestské divadlo Actores, ktoré v spolupráci s mestom Rožňava festival i organizuje. Zo slovenskej scény sa na podujatí predstaví napríklad Divadlo Astorka Korzo '90 či divadlo Teatro Tatro.

„Zo zahraničných hosťujúcich súborov určite zaujme niekoľkonásobne ocenená úspešná inscenácia Záhradníček v podaní pražského divadelného spolku Jedl. Rôznorodosť a pestrosť piateho ročníka festivalu podčiarkuje predstavenie In Time v podaní Maďarskej spoločnosti pre súčasný tanec Frenk_Ak Company Budapešť,“ doplnila Nagyová.

Štvordňový festival prinesie do Rožňavy aj divadelný sprievod mestom v podaní poľských hercov z Teatr Akt, či pouličnú cirkusovú show francúzskych umelcov. V rámci sprievodných aktivít návštevníkov čaká i premietanie dokumentárnej tvorby a krátkych filmov študentov Akadémie umení v Banskej Bystrici, či ranné a večerné diskusie s režisérmi a hercami. Pripravené sú aj predstavenia a program pre deti v cykle Tempus Art Deťom.

„Naším zámerom je vytvárať nové inšpirácie a obsahy v oblastiach kultúrneho života, ale aj hľadať možnosti na rozvoj turizmu a ako propagovať región, ktorý sa stáva čoraz viac navštevovaný,” uviedol Róbert Kobezda z Mestského divadla Actores.

Medzinárodný divadelný festival Tempus Art sa koná pri príležitosti 730. výročia prvej písomnej zmienky o Rožňave a jeho súčasťou bude i slávnostné udelenie Ceny diváka. Podujatie finančne podporil Fond na podporu umenia.

HLAVNÝ PROGRAM:

Mestské divadlo ACTORES Rožňava a Mesto Rožňava  Vás pozývajú na V. ročník Medzinárodného festivalu alternatívnych divadiel  TEMPUS ART, ktorý sa uskutoční   v termíne 16. – 19. septembra 2021 v  Rožňave. Festival sa vracia do Rožňavy po dlhej 8 ročnej odmlke. Vďaka hlavným partnerom FONDU NA PODPORU UMENIA a MESTU ROŽŇAVA opäť mesto ožije divadelným sviatkom. Festival tentoraz privíta divadlá zo Slovenska, Maďarska, Poľska, Českej republiky a Francúzska.

16/9 Slávnostné otvorenie festivalu  –  DIVADLO ACTORES (SK) – “Franz W”

16/9 TEATRO TATRO (SK) v cirkusovom šapitó – “Majster a Margaréta”

17/9 TEATR AKT VARŠAVA (PL) – pouličná “kráčajúca” show  – “Cestovatelia” (vstup voľný)

17/9 ASTORKA-KORZO 90, BRATISLAVA (SK) – Čudné popoludnie Dr.Zvonke Burkeho

17/9 DIVADLO NA PERÓNE (SK) – “My, ľud!!!”

18/9 DIVADLO KONTRA (SK) – “Žena v čiernom”

18/9 PREŠOVSKÉ NÁRODNÉ DIVADLO (SK) – “Dospelosť”

18/9 TEATR AKT VARŠAVA (PL) – cirkus show (vstup voľný) – “Phantoms”

19/9 CIE TACoTAC TOULOUISE (FRA) – street show (vstup voľný)

19/9 SPOLEK JEDL PRAHA (CZ) – “Záhradníček”

19/9 COMPAGNIE PAL FRENAK BUDAPEŠŤ (HU) – “In time” 

FB podujatia: https://m.facebook.com/events/351800609920149

Vstupenky v predaji od 2.8.2021 na predpredaj.sk  a v pokladni divadla

predpredaj.sk
https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/tempus-art-2021/

rNUlife.sk / tasr

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.