Definitívne potvrdené! 24. ročník festivalu Pohoda bude až v roku 2022

Žiaľ po viacerých smutných správach o nekonaní sa už presunutých ročníkov obľúbených hudobných festivalov z minulého roka pre koronu na toto leto, prišla s rovnakou správou aj slovenská POHODA. Dvadsiaty štvrtý ročník Pohody sa opäť presúva o rok, plná verzia festivalu tak bude až v dňoch 7. – 9. júla 2022.

Rozhodli sme sa na základe konzultácií s expertkami a expertmi. Je nám to ľúto, ale naše rozhodnutie považujeme za nevyhnutné a správne. Zároveň sme rozbehli prípravy na sérii malých festivalov, ktoré chceme na trenčianskom letisku urobiť už toto leto, a ktorým sme dali názov Pohoda on the Ground,“ vraví Michal Kaščák za tím festivalu Pohoda.

Naposledy sa plnohodnotný formát Pohoda Festivalu konal na trenčianskom letisku v roku 2019

Všetky typy vstupeniek zakúpených na 24. ročník Pohody ostávajú v platnosti, týka sa to edície z roku 2020 i 2021. Ich prenesenie na budúci rok je tou najlepšou možnosťou, ako festival v týchto časoch podporiť. Zároveň však tým, ktorí to potrebujú, garantujú organizátori vrátenie plnej sumy za lístok. Na stránke www.pohodafestival.sk je zriadená sekcia Pohoda 20 → 22 s informáciami o presune festivalu aj s návodom, ako postupovať pri refundácii vstupeniek. Organizátori sa snažia presunúť aj jednotlivé umelkyne, umelcov a kapely potvrdené na rok 2021 na budúci rok.

Pohoda vždy spolupracovala so špičkovými odborníkmi. Rozhodnutie o presune ročníka organizátori prijali po debatách s epidemiologičkami Zuzanou Krištúfkovou, Máriou Štefkovičovou, Alexandrou Bražinovou a s matematikom Richardom Kollárom. Potvrdili, že nevidia reálnu šancu na usporiadanie podujatia s kapacitou 30 000 ľudí počas tohto leta na Slovensku. Pre medzinárodné festivaly je dôležitá aj situácia v iných krajinách. V posledných týždňoch viacerí umelci a umelkyne zrušili plánované letné turné, zrušili sa tiež viaceré festivaly, ktoré nadväzovali na Pohodu. Rozhodnutím získali ľudia z tímu Pohody čas na prípravu série malých festivalov s názvom Pohoda on the Ground.

„Chceme požiadať ľudí, ktorí majú lístky na tento rok, aby si ich ponechali na rok 2022. Len vďaka podpore od našich návštevníčok a návštevníkov fungujeme ako tím doteraz, len vďaka tejto podpore bude môcť Pohoda pokračovať aj v budúcnosti. Túto podporu si veľmi vážime. Veríme, že sa situácia čoskoro zlepší, tohtoročná Pohoda on the Ground bude výnimočným stretnutím, už na jeseň sa rozbehne klubová scéna a v roku 2022 sa stretneme na Pohode v plnej sile. Nevieme sa dočkať toho, ako spolu oslávime umenie, slobodu a spolupatričnosť,“ dodáva Michal Kaščák.

Viac o rozhodnutí presunúť Pohodu, ako aj o pripravovanom festivale Pohoda on the Ground, porozprávajú organizátori Pohody spolu s epidemiologičkami a ďalšími odborníkmi už dnes večer o 18.00 počas livestream debaty na facebookovom profile festivalu (stream je naplánovaný na tomto linku: https://fb.watch/4IpxdAGM9d). Zapojiť sa môže ktokoľvek komentármi počas live streamu, alebo posielaním otázok cez Sli.do #pohoda.

Prepotvrdené i nové mená Pohody 2022 ako aj ďalšie novinky o festivale Pohoda on the Ground budú postupne pribúdať na webe festivalu www.pohodafestival.sk a na sociálnych sieťach Pohody.

Dovidenia 7. – 11. júla 2021 na Pohoda on the Ground a  7. – 9. júla 2022 na 24. ročníku Pohody.

rNUlife.sk / Anton Repka, PR POHODA FESTIVAL

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.