Kapela Andrej & Michal vydáva debutové EP s odštrašujúcim no rytmickým názvom Toluén

Bratislavská kapela Andrej & Michal vydáva svoje debutové EP s názvom Toluén. Nahrávky z produkcie štúdia Lososound si vydali sami. Andrej & Michal je projekt pesničkára a herca Andreja Remeníka (gitara, spev), ktorý si k sebe prizval trojicu Michal Goňa (bicie, perkusie), Michal Fiantok (basgitara) a Samuel Blecha (husle, spev).

"Tvorivý proces začal už pred pár rokmi, no v skúšobni dostali piesne takú formu, s ktorou sme sa v kapele stotožnili," hovorí Andrej Remeník, ktorý je zároveň autorom všetkých textov i hudby. Andrej & Michal hrajú indie-folk, ktorý kombinujú s prvkami iných žánrov. Tie sa dajú nájsť aj na ich debutovom EP. Album otvára skladba Toluén, ku ktorej zverejnili aj debutový klip. "Skladba Toluén bola od začiatku najobľúbenejšia ako u nás, tak aj u publika na koncertoch. Voľba singlu bola teda jasná," dodáva Andrej.

O nahrávanie, mixáž aj mastering sa postarali Erik a Lukáš z Lososound studia. Chalani nahrali EP v priebehu dvoch dní.

"Skladby sme nenahrávali po stopách, ale všetci spolu. Odrazilo sa to aj na výsledku. Naša hudba si vyžaduje autentické prevedenie a s výsledkom sme naozaj spokojní."

I keď sú Andrej & Michal pomerne mladou kapelou, na konte majú klubové koncerty s kapelami ako Chiki Liki Tu-a, Karpatské Chrbáty, Archívny Chlapec, hranie na letných festivaloch ako Festival Kulturák alebo Woodna Stocka či predovšetkým predskakovanie islandským hviezdam Arstidir. "Koncertov sme odohrali naozaj veľa a pred výborným publikom. Keď však prišla pandémia, všetci sme pochopili, že je ten správny čas, aby sme s nahrávkami vyšli do sveta. Momentálne intenzívne skúšame a máme v pláne ďalší videoklip, či dokonca vydanie dlhohrajúceho albumu ešte v roku 2021," prezradil viac o plánoch do budúcna Andrej Remeník.

rNUlife.sk / Michal Goňa

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov
(1 votes, average: 2,00 out of 5)
Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.