Nová pražská kapela Older vydáva svoj debutový singel Telephonebooth

Šestica kamarátov, ktorá sa dávala dokopy zo všetkých kútov Českej republiky a Slovenska sa formovala viac ako rok. Pôvodne sa jej členovia spoznali na hudobnom tábore a prvýkrát si zahrali naživo v neúplnej zostave v Pragovke.

"Počas nasledujúceho roka sa naša zostava menila a formovala. Keď sme si prvýkrát zahrali v súčasnom zložení, bolo zrejmé, že všetko do seba absolútne zapadlo," vysvetľuje gitarista Adam Šebek. Pod zvučným menom Older vydávajú svoj sentimentálny debut Telephonebooth.

"Hudba je umění, které sahá nad rámec zvuku a textu" Kapela Older

"Pri tvorbe sme sa s Tomášom snažili nájsť naratív, ktorý by najpresnejšie načrtol, čo sme v tej dobe každým večerom prežívali v uliciach Prahy, v bezpečí barov a obľúbených podnikov. Všetko zlé, všetko dobré sme sa snažili premietnuť nielen do textu, ale aj do zvuku: synťákmi imitovať mokré dlažobné kocky, basou a gitarou určitú naliehavosť, ktorú sme pociťovali. To všetko sme prenášali do zatiaľ nedefinovaného zvuku kapely, ktorá sa ešte len rodila a formovala. Zvyšok už prišiel organicky," opisuje vznik skladby frontmanka Eliška Bozemanová.

Nahrávka vznikla v pražskom štúdiu Soundevice. O produkciu, mix a mastering sa postaral Lukáš Kostka, frontman kapely Sergeant Jammer. "Pred samotným nahrávaním sme sa veľa bavili o atmosfére a referenciách, ktoré sa kapele páčia. Samotná nahrávka vznikla za dva dni. Vďaka skvelému vybaveniu štúdia som pre splnenie spoločnej predstavy mohol použiť vybavenie a nástroje, ktoré mnohokrát nájdete len v pár štúdiách na svete," opisuje vznik nahrávky producent Lukáš Kostka. "Na tvorbe Telephonebooth nás veľa bavilo hrať sa s detailom a vďaka Lukášovým skúsenostiam sme sa ani v štúdiu nemuseli držať skrátka," dopĺňa Tomáš Formánek, jeden zo zakladajúcich členov kapely.

rNUlife.sk / Andrea Blahová, Foto: Eliška Bozemanová

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.