Projekt God and Eve avizujú debutové EP The Creation už druhým singlom s klipom

God and Eve vydávajú druhý singel s pozitívnym názvom Banging my head against a brick wall. Predstavujú ho spolu s vrtkavým avantgardným videoklipom. Nový singel, ako aj predošlá zverejnená skladba Brainwashing, sú súčasťou pripravovaného debutového EP s názvom The Creation, ktoré vyjde v piatok, 26. februára.

Gro kapely God and Eve tvorí Richard Grimm (pôsobiaci tiež pod pseudonymom Boh Vajec a v koncertnej kapele Raptora Kocha) a Eva Sajanová, ktorá má na svedomí aj videoklip k singlu. Obaja študujú hudobnú skladbu, Richard na pražskej HAMU a Eva na bratislavskom Konzervatóriu. Žánrovo je ich spoločný hudobný projekt veľmi pestrý, nájdeme v ňom prvky art popu, jazzu, či psychedélie. Využívajú živé hudobné nástroje i elektroniku, vyžívajú sa v bohatých vokáloch. Vo svojej spolupráci majú jasno. Eva vymýšľa hudbu, píše texty a nahráva prvé verzie piesní, Richard potom skladby aranžuje/produkuje a spolu ich doťahujú do finálnej podoby.

O témach, ktorými sa singel Banging my head against a brick wall zaoberá, prezrádza veľa už samotný názov skladby. Singel sa nahrával a mixoval v Pulp Studio, vznikol v spolupráci s Jakubom Hríbikom. Bicie nahral Mattia Müller (MattiaBoyzz), basu Tomáš Bateško (Vojdi, Raptor Koch band) a gitaru Marek Buranovský (Vojdi, Drť). O master sa postaral Boris Sodoma zo štúdia High Five Mastering. Tvorbu tejto nahrávky z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Kapela vznikla na ulici Sokolská 18 v Bratislave, Eva vymýšľa a spieva, Boh robí z konceptov hity a kamoši hrajú to, čo Boh ani Eva zahrať nevedia. Ich debutový singel nesie názov Brainwashing, vydali ho spolu s DIY klipom. Na bicie si zahral Mattia Muller (MattiaBoyzz), na base hral Tomáš Bateško (Vojdi, Raptor Koch, Acute Dose) a o mix sa postaral Marek Buranovský (Vojdi, Raptor Koch, Drť, BuroMaro). Pripravované debutové EP je už na ceste.

rNUlife.sk / TS God and Eve

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.