Zodpovednosť aj v náročných časoch: Najlepším daňovníkom roka je aj naďalej Lidl

Ocenenie Merkúr udeľuje Finančná správa, Lidl je Daňovníkom roka po šiesty raz! Žiadny dlh na daniach, žiadne nálezy z daňových kontrol nad 10 000 eur a žiadne porušenia zákona o elektronických registračných pokladniciach, takto vníma štát podnikanie Lidla na Slovensku. Dôkazom je už v poradí šieste ocenenie Merkúr, ktoré od Finančnej správy získala Lidl prostredníctvom spoločnosti CE Beteiligungs-GmbH. Tradícia tohto ocenenia siaha do roku 2013 a Lidl ho získal už po šiesty raz. Merkúr sa udeľuje nielen na základe výšky dane, ale aj za dobrú daňovú disciplínu.

Lidl Slovenská republika zaplatil v obchodnom roku 2019 (marec 2019 – február 2020) do štátneho rozpočtu korporátnu daň vo výške takmer 24 000 0000 €. Inak povedané, ide takmer o 1% z celej vybranej dane z príjmov právnických osôb na Slovensku.

 „Sme firmou, ktorá zásobuje obyvateľov Slovenska potravinami, ktorá zamestnáva Slovákov, ktorá na Slovensku realizuje projekty spoločenskej zodpovednosti v hodnote miliónov eur ročne a ktorá si zodpovedne plní daňové povinnosti na Slovensku. Sme súčasťou slovenskej ekonomiky už viac ako šestnásť rokov. V dobrých aj ťažkých časoch, naše pôsobenie je pre Slovensko prínosom,“ uviedla Katarína Matejovie, konateľka Lidl Slovenská republika, v.o.s.

CE Beteiligungs-GmbH získala Merkúra ako najlepší platiteľ danej z príjmu za zdaňovacie obdobie roka 2019 spomedzi všetkých spoločností registrovaných na Daňovom úrade Bratislava.

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.