Strieborná SuperStar Eliška Rusková a kapela Realita majú nový klip k singlu Hurikán

nakrúcanie videoklipu Hurikán, 2020

Mladá a talentovaná česká speváčka Eliška Rusková, ktorá v roku 2018 skončila na druhom mieste v česko-slovenskej SuperStar, sa fanúšikom hlási s ďalšou novinkou. Tentokrát spojila sily s kapelou svojho priateľa Martina Dufka a spoločne nakrútili videoklip k singlu s názvom Hurikán. Dej vizuálu sa odohráva v Amerike 30. rokov a zrkadlí vzostupy a pády milostného vzťahu.

nakrúcanie videoklipu Hurikán, 2020

Videoklip Hurikán režíroval Radim Věžník, ktorý je podpísaný aj pod videoklipmi kapiel ako Mirai alebo Slza. Námet klipu sa však zrodil v hlavách speváka Reality Martina "Marthyho" Dufeka a gitaristu Daniela Hudčeka, ktorí ho spoločne s Věžníkom dotiahli do finálnej podoby a zasadili do obdobia, kedy USA zachvátila Veľká hospodárska kríza.

"Som človek, ktorý si veľa zakladá na estetickej stránke, obaja máme radi módu tejto doby. Chceli sme vyjadriť určitú ladnosť a eleganciu v kontraste s dnešnej počítačovou dobou," upresňuje Marthy.

"Pieseň nie je radostná a romantická, ako mnohí očakávajú. Hurikán predstavuje presne to, čo sme prežili," prezrádza Eliška Rusková o námete singla i vzťahu s frontmanom skupiny Reality.

Na vydanie spoločnej skladby nabádali fanúšikovia talentovanej speváčky aj skupiny Reality už dlhšiu dobu. "Náš vzťah bol kvôli sociálnym sieťam od začiatku veľa vystavovaný verejnosti. Keď sa nás na to fanúšikovia pýtali, odpovedal som, že všetko má svoj čas a nijako som nechcel Eliške zasahovať do jej tvorivého procesu," vysvetľuje Marthy s tým, že správny čas prišiel až po tom, čo s kolegom Danielom produkovali niekoľko speváčkiných pripravovaných singlov.

nakrúcanie videoklipu Hurikán, 2020

"Zrazu sme s Eliškou zistili, že nás písanie spolu celkom baví," doplnil spevák. A zdá sa, že singlom Hurikán spolupráca zďaleka nekončí. "S chalanmi sme nedávno začali pripravovať ešte vianočný song a po Novom roku chcem vydať ďalšie single z mojej dlho pripravovanej platne," doplnila Rusková. Pozadu v autorskej tvorbe nie je ani Realita, ktorá vlani pokrstila debutovú platňu Private show a z pripravovaného druhého albumu už zverejnila niekoľko singlov.

nakrúcanie videoklipu Hurikán, 2020

rNUlife.sk / TS

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.