Bratislavská akcia "Žijeme tu s vami" podporí vo štvrtok tých, bez ktorých by nevznikali kultúrne akcie

Festival Žijeme tu s vami sa uskutoční vo štvrtok 24. septembra na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave od 15:00 ako iniciatíva na podporu robotníkov kultúry, ktorým nikto netlieska.

Podporiť osvetľovačov, zvukárov, technikov, kulisárov, korektorov, produkčných, kostymérov, vizážistov a množstvo ďalších dôležitých ľudí, bez ktorých by nevznikali koncerty, predstavenia a iné kultúrne podujatia môže každý, kto chápe dôležitosť kultúry pre život jednotlivca či krajiny. 

Zdroj: MAGAZIN40plus

Organizátorom podujatia je režisér Nikita Slovák so svojimi spolupracovníkmi: "Chceme upozorniť na problémy "robotníkov kultúry", bez ktorých by sme nespoznali ani hviezdy na pódiách. Nevidíme ich v televízii, ale rovnako ako všetci ostatní, aj oni platia účty a živia rodiny. Všetci účinkujúci vystupujú bez honoráru. Aj preto si vážim väčšinu umelcov, lebo viem, koľko robia pre charitu a často nezištne podporujú aj moje dobročinné aktivity. Príďte nás a hlavne ich podporiť a doneste si rúška. Žijeme tu s vami."

Le Payaco, 2020
Le Payaco 2020 / Foto: Martin Črep

Na námestí vystúpi plejáda skvelých umelcov, medzi nimi Zuzana MikulcováLomnické ČhávePán Stanislav a RaketaSpievankovoRado TariškaPeter LipaLe Payaco, hviezdy Novej scény a mnohí iní. Okrem účinkujúcich spevákov, hudobných zoskupení a tanečníkov sa verejnosti prihovoria aj slovenskí herci, aby aj oni poďakovali všetkým tým, ktorí sú súčasťou kultúry. Všetci spoločne robia náš život krajším, lebo kultúra je taká.

Žijeme tu s vami | Kam s deťmi

Prvé dve hodiny festivalu Žijeme tu s vami sú venované detskému programu. Mimo programu na pódiu je pre deti pripravená aj skvelá Ria Pontikis, ktorá na ich tvárach vykúzli kresby a premení ich na kvety, zvieratá alebo rozprávkové postavičky. Vstup na festival je zadarmo. Budú dodržané všetky opatrenia, ktoré súvisia s aktuálnou situáciou Covid-19, vrátane kontroly správneho nasadenia rúška.

 FB podujatia



rNUlife.sk / Vladimíra Pôbišová

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.