Film Tenet je najväčším hitom kín od ich otvorenia, bodoval v premiérovom víkende

Tenet: New Images And Poster For Christopher Nolan's Blockbuster | Movies |  Empire

Sprevádzaná vynikajúcimi ohlasmi a značným diváckym záujmom prišla minulý týždeň do slovenských kín snímka Tenet. Novinka režiséra Christophera Nolana prilákala v poslednom prázdninovom víkende do kín 16 921 divákov a diváčok, spolu s predpremiérami narástol ich počet dokonca na 18 712. Špionážny sci-fi thriller o hrách so zákonitosťami času si tak na svoje konto pripísal najúspešnejší premiérový víkend spomedzi všetkých filmov uvedených do kín od ich otvorenia v máji po uvoľnení protipandemických opatrení. Dá sa očakávať, že s prichádzajúcimi chladnejšími dňami, ktoré prajú návštevnosti kín, a so šírením zvestí o diváckej spokojnosti budú čísla ďalej narastať.

Tenet sleduje snahy niekoľkých agentov o zabránenie tretej svetovej vojne. Nie nukleárnej apokalypse, ale čomusi ešte horšiemu. Využívajú na to tzv. inverziu času, teda obrátenie jeho plynutia. Christopher Nolan je známy svojimi prepracovanými scenármi a Tenet nie je výnimkou – medzi najčastejšie ohlasy patria tie, podľa ktorých sa na snímku oplatí zájsť aj viackrát a vychutnať si rafinovanú hru, ktorú tvorca s publikom hrá.

Film zatiaľ čaká na svoju americkú aj čínsku distribučnú premiéru, na väčšine svetových filmových trhov však premiéroval, podobne ako u nás, pred víkendom. Prvé odhady hovoria o vynikajúcej návštevnosti a naplneniu potenciálu „záchrancu“ kín, ktorý bol Nolanovej novinke pripisovaný pred uvedením. Herec Robert Pattinson, jeden z ústredných predstaviteľov, hovorí o unikátnosti filmu: „V prvom rade, nikto nerobí filmy ako Chris. A toto je Chris Nolan na steroidoch s novou technológiou IMAX kamier, ktoré boli navrhnuté špeciálne pre tento film. Neviem si predstaviť, že by som to nevidel v kine. Pre ľudí, ktorí nemohli chodiť do kina celé mesiace, je tento film ozaj veľká udalosť. Je ukážkou toho, čo všetko dokáže ponúknuť kinematografia.“

HBO Max won't stream Tenet, even without a theatrical release date in sight  - CNET

rNUlife.sk / Peter Gašparík, CONTINENTAL FILM

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.