Jurajovo posolstvo v novej piesni Kristián: ŠIKANA by nemala mať miesto v modernej civilizácií tejto doby

Celé Slovensko negatívne zasiahla správa o vražednom útoku bývalého žiaka na základnej škole vo Vrútkach, pri ktorom zomrel zástupca riaditeľky a po zásahu polície aj samotný útočník. Vyvolal množstvo emócií a diskusií, pričom ako jeden z možných motívov sa skloňuje šikana, ktorej vraj 22-ročný Ivan Č. počas navštevovania školy čelil. Jedná sa o veľký problém, o ktorom sa u nás stále hovorí príliš málo, a prevencia tohto škodlivého javu, ktorý má často za následok veľké psychické problémy a rôzne skratové udalosti, často vedúce až k samovražde, je u nás žiaľ nedostatočná. Aj preto sa martinský spevák Juraj "Ďuri" Hnilica, známy z účinkovania v šou Česko Slovensko má talent spred piatich rokov, rozhodol vydať pieseň, ktorá práve s touto témou súvisí. Juraj zložil hudbu a napísal k nej aj text.

Juraj Hnilica, 2020

V roku 2016 mi prišiel do života anjel v ľudskom tele, ktorý mi ešte pred svojím odchodom stihol vyrozprávať celý svoj životný príbeh. Tichá duša, ktorá na svojich pleciach niesla obrovské bremeno ľudskej krutosti a napriek tomu nestratil chuť tvoriť presný opak a šíriť lásku, porozumenie, nádej a pomocnú ruku všetkým, ktorí o to žiadali. Kristián mi v srdci zanechal obrovský šrám a veľké posolstvo, o ktorom treba HOVORIŤ už v rannom detstve. Kristián bol obeťou ŠIKANY!


Šikana, ktorá nemala hranice... Zo svojho hniezda, ktoré nazývame domov, kde trpel skrz nevedomosť a vtedajšiu násilnosť svojho otca, prechádzal do ďalšieho pekla, ktorým mu bola škola a jeho spolužiaci. Neviem, či niekto z nich tušil, že človek, ktorého zosmiešňovali a násilne napádali v škole, práve niečo podobné zažíva na inom brehu svojho bežného života...

Dňa 11.6.2020 za krásneho slnečného dňa o 10:00 sme všetci boli informovaní o hororovom skutku, ktorý sa stal na Spojenej škole vo Vrútkach. Na škole, kde som pred časom hral usmiatym deťom a celému učiteľskému zboru. Radosť a šťastie sa zmenilo na úplné peklo, ktoré ma zožiera a nedá mi zmazať obraz prepojenia krvi, výkrikov a zdesenia z lavíc najzraniteľnejších bytostí, ktorými sú deti. Nebol som toho svedkom, no nedá sa mi zaspať bez toho, aby som na tento skutok nemyslel.

Vyjadrujem opäť hlboký smútok a úprimnú sústrasť všetkým rodinným príslušníkom obetí a hlbokú pokoru a vďaku všetkým odvážnym bytostiam, ktorí sa postavili tvárou v tvár najväčšiemu strachu života, akým je smrť. Nemal som v pláne pieseň o Kristiánovi zverejňovať takto skoro a vôbec nie za týchto okolností, avšak je najvyšší čas sa začať viac a viac rozprávať o probléme, ktorý narastá do obrovským veličín. Systém, ktorý žijeme nás
tlačí do vypätých, stresových situácií a časov tiesne, kde nám chýba čas na to veľmi dôležité - na rodinu. Prosím Vás všetkých, začnite o šikane hovoriť so svojimi deťmi, učiteľmi, kamarátmi... proste všetkými, ktorých sa to môže týkať. Šikana by nemala mať miesto v modernej civilizácií našej doby. Komunikácia je základná tehlička k úspešnému zvládnutiu všetkých našich bolestí a blokov. Mlčanie je len prostriedok na zhromažďovanie, tlakovanie našich duševných nádob, ktoré môžu vybuchnúť, keď to už bude nekontrolovateľné. Verím, že posolstvá, ktoré ku nám chodia, nie sú náhodné a spoločne to môžeme zvládnuť.

Ďakujem za každú snahu pomôcť v tejto téme a šíreniu jej posolstva.

rNUlife.sk / FB @durikes

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.