Veľké letné festivaly naprieč celou Európu sa presúvajú o rok. Pozrite si Najväčší prehľad TOP 44 FESTIVALOV v Európe!

Poznáte ten pocit letného relaxu spojeného s hudbou. Chill na príjemnom mieste s priateľmi, k tomu kopec dobrej letnej zábavy a doslova pôžitok z vystúpení obľúbených, dobre nadupaných kapiel. Všetko v duchu známeho "Sex, drugs and rock and roll and many more." Letné hudobné festivaly sú masovky a neodmysliteľne patria k letu. No žiaľ nie vždy. Toto leto ich žiaľ musíme oželieť. Za všetkým je vírus, ktorý zabíja. Koronakríza už všetkým lezie na ..všetky zmysly a najradšej by sme ju mali hneď z krku. No realita je o čosi komplikovanejšia a prekonať pandémiu nejde zo dňa na deň. Zastihla vo veľkom aj kultúru, letné hudobné festivaly nevynímajúc. Ľudia sa nemôžu zhromažďovať, užívať si koncerty spoločne, na rôzne veľkých letných hudobných festivaloch naprieč celou Európou, ako býva dobrým zvykom. Všeobecne platí, že sa festivaly presúvajú o rok, väčšina kapiel potvrdzuje účasť aj o rok, a lístky zostávajú v platnosti, resp. je možné žiadať o ich refundáciu. Nehovoriac o tom, že mnohé z Top festivalov malo tento rok oslavovať okrúhle výročia. Oslavy sa tak presúvajú o rok.

SLOVENSKO (SK)

Pohoda, letisko Trenčín, pôvodne 9. – 12. júl 2020. Dvadsiaty štvrtý ročník Pohoda Festivalu sa presúva o rok. Pohoda 2020 sa tak v tradičnej podobe neuskutoční, nahradí ju Pohoda In the Air. Naživo sa na trenčianskom letisku stretneme až 8. – 10. júla v roku 2021. Pohodu mali potiahnuť ťahúni viac menej známi ako FKA TWIGS, Stormzy, Lykke Li, Thom Yorke Tomorrow's Modern Boxes, The Libertines, Metronomy, Richie Hawtin, Glass Animals, Wolf Alice. Väčšina z nich potvrdzuje aj účasť na presunutom ročníku v roku 2021.

Viac na : https://www.pohodafestival.sk/

Pohoda Festival
Čo napísali zahraničné média o Pohode 2019 | Ahudba.sk

GRAPE Letisko Piešťany, pôvodne 7. - 8.8.2020. Organizátori tohoto menšieho slovenského festivalu zatiaľ oficiálne na svojom webe neoznámili presun festivalu o rok. Udržiavajú tak všetkých fanúšikov v napätí. Mnohí však už stratili nádej. Podľa dostupných zdrojov a vyjadrení čakajú, ako sa situácia v Európe ohľadom koronavírusu a s tým spojené organizovanie masových akcií vyvinie. A tiež ako sa zachovajú partnerské festivaly. Vláda SR sa však už oficiálne vyjadrila, že tento rok s masovými akciami a kultúrnymi akciami nad tisíc ľudí nemôžeme rátať. Tento ročník mali sprevádzať pomerne pestré hviezdne mená ako FOALS, Foster The People, Daughter, Catfish And The Bottlemen, Nothing But Thieves či Yungblud.

Viac na : https://www.grapefestival.sk/novinky

Grape festival už nebude pokračovať na piešťanskom letisku - SME ...

TOPFEST Zelená Voda, pôvodne 26.-27. jún 2020. Najväčší rockový festival u nás, konajúci sa od roku 2004. Vo svojej pomerne bohatej histórii privítal napríklad také mená ako Uriah Heep, Suzi Quatro, Soulfly, Apocalyptica, Morcheeba, Cradle of Filth, Alice in Chains, Babyshambles, Slayer, SLASH, APOLLO 440, Clawfinger, Limp Bizkit, Megadeth, Kosheen, Nightwish, Guano Apes, Europe, Twisted Sisters, BASTILLE, Rag'n'Bone Man, 30 Seconds to Mars či legendárne IRON MAIDEN a Guns NRoses. Tohtoročný headlineri mali byť predovšetkým SUM41, ďalej Steve ‘n’ Seagulls, QUEENIE, TRAKTOR, TUBLATANKA, IMT SMILE, HEX. Usporiadatelia zatiaľ oficiálne na svojom webe o presune neinformujú. no 17. ročník Topfest 2020 sa prekladá predbežne na júl 2021. Všetky zakúpené vstupenky budú automaticky platné pre ďalší ročník festivalu. “Chceli by sme Vás poprosiť, pokiaľ je to z vašej strany možné, aby ste si lístky nechali na ďalší ročník festivalu. Aj vďaka vašej podpore a solidarite budeme môcť zorganizovať festival aj v roku 2021. Nové termíny oznámime už čoskoro”, dodávajú organizátori Topfestu.

Viac na : https://www.topfest.sk/

Topfest oslávil 15. výročie na Zelenej vode | Z Piešťan

ČESKO (CZ)

Colours of Ostrava Dolní Vítkovice, pôvodne 15. až 18. júla 2020. Tento žánrovo veľmi rozmanitý a celkovo najväčší festival u našich západných susedov, umiestnený v jednom z najzaujímavejších a pre oko lahodiacich a najpríťažlivejších areálov vôbec (Industriálny komplex premenený v jedinečné vzdelávacie, kultúrne a spoločenské centrum s medzinárodným presahom), sa žiaľ tiež presúva o rok. Farby ostravskej hudobne dúhy sa postupne zapĺňali hviezdnym obsadením. Tešili sme sa napríklad na Tones and I, The Killers, Twenty One Pilots, The Lumineers, LP či na tanečnú parádu v podaní svetoznámeho DJa Martina Garrixa. Väčšina umelcov už potvrdzuje svoju účasť aj na presunutom 19. ročníku tohto úžasného festivalu. Uvidíme sa teda až o rok, a to konkrétne 14. až 17. júla 2021.

Viac na : https://www.colours.cz/

FESTIVAL COLOURS OF OSTRAVA SA PRESÚVA NA JÚL 2021 - New Model Radio
Kudy z nudy - Colours of Ostrava 2021 - multižánrový hudební festival
Colours of Ostrava 2020 — Festivaly.eu

Rock for People Festivalpark Hradec Králové, pôvodne 18.-20.6.2020. Jeden z najväčších rockových festivalov v Česku, populárny Rock For People, hlásil VYPREDANÉ! už v apríly. Headlinermi 26. ročníka festivalu mali byť Green Day, Fall Out Boy, The 1975, Skillet, Machine Gun Kelly, Catfish and the Bottlemen, Weezer. Organizátori poskytujú refundáciu už zakúpených vstupeniek resp. je možnosť ponechať si ich na budúci rok, ostávajú samozrejme v platnosti.

Viac na : https://rockforpeople.cz/

Rock for People 2020

METRONOME Výstavisko Praha, 18.-20.6.2020. Ešte iba piaty ročník festivalu organizátori šikovne v predstihu začiatkom pandémie presunuli na 17. až 19. Septembra 2020. Je však ešte stále otázne, či sa v tomto termíne festival napokon aj uskutoční. Ťahúňom je americký hudobník a rapper Macklemore. Finálny verdikt a program oznámia usporiadatelia tohoto príjemného pražského festivalu 8. júna.

Viac na : https://metronomefestival.cz/

Metronome Festival 2019 — Festivaly.eu

RAKÚSKO (AT)

Novarock Nickelsdorf, Pannonia Fields, pôvodne od 10. do 13. júna 2020. Bohatý program už naznačovali prvé zverejnené mená ako System of a Down, VOLBEAT, KORN, FOO FIGHTERS, Billy Talent, Deichkind, Bring me the Horizon, Skillet, Alter Bridge, Bad Religion, BABYMETAL. Aktuálne sa teda 16. ročník NOVAROCK festivalu, priaznivcov hard rocku a rôznych podôb metalu, uskutoční 2. až 5. júna 2021. Vstupenky ostávajú naďalej v platnosti resp. je možnosť žiadať o refundáciu cez web. Do skorého videnia!

Viac na : https://www.novarock.at/

CARAVAN & CAMPING News – Nova Rock Festival
Nova Rock Festival (@NovaRock_at) | Twitter

FM4Frequency St. Polten, pôvodne 20.08.2020 – 22.08.2020. Mala to byť veľkolepá oslava 20. narodenín festivalu. Oslavovať, spievať a tancovať mali "frekvenťáci" spolu s Marshmello, DIE ANTWOORD, SUM41, RAF CAMORA či Martinom Garrixom. Plány na tohtoročnú oslavu sa však nepríjemne zmenili a festivalová oslava sa teda nútene presúva na 19. až 21.8.2021. Samozrejme vstupenky ostávajú naďalej v platnosti resp. je možnosť žiadať o refundáciu cez oficiálny web.

Viac na : https://www.frequency.at/

FM4 Frequency Festival | Friend

MAĎARSKO (HU)

SZiGET Óbuda sziget, Budapešť, pôvodne 5. - 11. augusta 2020. SZiGET Festival je jedným z najväčších a najznámejších hudobných festivalov nielen v Európe, ktorý sa koná každý rok na začiatku augusta na krásnom ostrove Óbuda v maďarskom hlavnom meste Budapešti. Každoročne počas týždňového trvania privíta viac ako pol milióna návštevníkov z celého sveta. V roku 2020 mal SZiGET, ako býva dobrým zvykom, týždeň oslavovať svoje 28. výročie. Žiaľ aj SZiGET musel tento rok zavrieť svoje brány, keďže maďarská vláda zakázala masové podujatia až do 15. Augusta. Prvé mená headlinerov boli CALVIN HARRIS, DUA LIPA, KINGS OF LEON, MAJOR LAZER, LEWIS CAPALDI či THE STROKES. Vstupenky ostávajú naďalej v platnosti resp. je možnosť žiadať o refundáciu cez oficiálny web.

Viac na : https://szigetfestival.com/sk/

Na Sziget prídu aj Foo Fighters, Florence and the Machine, Twenty ...
Tixa // Sziget Festival 2020

VOLT Šopron, pôvodne 1.- 4.7.2020. Lenny Kravitz, Bring Me the Horizon, Marshmello, My Chemical Romance či the Offspring boli zverejnené mená lineupu. Dobre zabehnutý festival strednej veľkosti z rodiny Sziget, porovnateľný s našou Pohodou, tiež presúva svoj dátum konania. Presné termíny pre budúci rok Telekom VOLT Festivalu ešte neboli zverejnené. Zostaňte naladení, budeme o tom informovať čoskoro. Festival s kvalitným lineupom, príjemnou atmosférou a 25-ročnou históriou, si tak budeme tiež môcť vychutnať najskôr až o rok. 

Viac na : https://volt.hu/en/

VOLT Festival 2020 — Festivaly.eu

BALATONSOUND Zamárdi, pôvodne 8. -12.7.2020. Dance festival Sziget produkcie so žánrami Drum & Bass, EDM, Hip Hop, House, Reggae, Techno sa presúva na júl 2021. Presný dátum konania Balaton Soundu ešte nebol stanovený, preto nás naďalej sleduj, budeme vás informovať už čoskoro.

Viac na : https://balatonsound.com/sk/

Festival Balaton Sound prináša exkluzívne VIP ~ Wavemag

POĽSKO (POL)

Pol'and'Rock Festival Kostrzyn nad Odra, 30.7.-1.8.2020. Jeden z najmasovejších festivalov nielen v Poľsku. Je to celosvetovo unikátny rockový festival, a to najmä tým, že je úplne bez vstupného a náklady úplne pokryjú sponzori. Festival sa koná od roku 1995 a predtým bol známy ako Woodstock Festival Poland. V roku 2014 účasť dosiahla rekordnú úroveň okolo 750 000 návštevníkov na festivale. Priemerná návštevnosť za posledné štyri roky je 625 000 ľudí. Od 11. ročníka festivalu organizátori označili podujatie za „najväčší open-air festival v Európe“. Headlinermi mali byť THE EXPLOITED, BLACK RIVER, TAGADA JONES, the RUMJACKS a iní. Väčšina kapiel potvrdila svoju účasť na budúci rok už v predstihu. 26. ročník sa síce zrušil, no nie úplne. Divákom ponúkne možnosť byť súčasťou online festivalu s hudbou, nevídanými hrami, hosťami či rozhovormi s umelcami a kapelami. Termín 27. ročníka je určený na 29. až 31. júla 2021.

25th Edition of Pol'and'Rock Festival. photo Ola Drutkowska

25th Edition of Pol'and'Rock Festival. photo Ola Drutkowska

Open´er Festival Letisko Kosakowo, Gdyňa, pôvodne 1. až 4.7.2020. Headlinermi pre tento ročník mali byť The Cure, The Killers, Kendrick Lamar, twenty one pilots, Taylor Swift. Nový termín je 30.6. až 3.7.2021. Ak chcete zažiť naživo atmosféru prímorského prístavu mesta Gdyni na severe Poľska, zvážte výlet, či rodinnú dovolenku. Oplatí sa navštíviť aj prekrásne historické centrum neďalekého Gdaňska. A v neposlednom rade treba zažiť jedinečnú atmosféru na tomto skvelom festivale, ktorý bol ocenený ako best major festival za rok 2019, kde okrem iného, vyfúkol túto cenu napr. aj SZiGETu ( viac na https://www.europeanfestivalawards.org/2019-winners/ ).

Viac na : https://opener.pl/en/

OPEN'ER FESTIVAL IN GDYNIA - one of the best Alternative music ...

OFF FESTIVAL Dolina Trzech Stawów, Katowice, pôvodne 7.- 9.8.2021. Headlinermi jubilejného 15.ročníka alternatívneho hudobného OFF festivalu, ktorý otvorí svoje brány 6. až 8. Augusta 2021, mali byť Iggy Pop, Bikini Kill, Mac Demarco.

Viac na : http://off-festival.pl/en/

OFF Festival Katowice 2017: KEXP na żywo z OFFa! | Artykuł ...

VEĽKÁ BRITÁNIA (UK)

Glastonbury Festival Worthy Farm, Pilton, Veľká Británia, 24- až 28.6.2020. Jeden z celosvetovo najznámejších hudobných festivalov ako prvý ohlásil presun festivalu. Nachádza sa približne 20 míľ (32km) južne od Bristolu. Svoje 50. narodeniny tak oslávi až budúci rok a to v termíne od 23. do 27. júna 2021. Tento ročník Glasto mal byť naozaj pestrý, čo sa týka vystupujúcich umelcov, až premiešanie hviezdnych generácií, medzi ktorými mali zažiariť Sir Paul McCartney, Taylor Swift, Lana Del Rey, Kendrick Lamar, DUA LIPA, Pet Shop Boys, Manic Street Preachers, Sinead O’Connor či Diana Ross.

Viac info o refundácii či platnosti lístkov na : https://www.glastonburyfestivals.co.uk/a-statement-from-glastonbury-festival/

Emily Eavis on Twitter: "So, after much consideration given the ...

Creamfields (UK) - Daresbury Estate, Warrington, pôvodne 27-30.8.2020. Festival elektronickej hudby presunutý na nový termín 26. - 29.8.2021!

Viac na : https://creamfields.com/

Wireless Festival (UK) Finsbury Park Londýn, pôvodne 3.- 5.7.2020 sa uskutoční v náhradnom termíne o rok, a to 2. až. 4.7.2021. Festival sa koná od roku 2005. Pôvodne rockovo - popovú hudbu už dnes viac strieda hip - hop a urban pop music.

Viac na : https://www.wirelessfestival.co.uk/

Wireless Festival 2021 | Tickets, Line-Up & Info | London ...
Wireless Festival 2020 - Official Tickets, Lineup, News & More ...

Isle of Wight Festival (UK) - Newport, pôvodne 11.-14.6.2020. Prvé tri ročníky sa konali v rokoch 1968 až 1970. Následne sa festival obnovil až od roku 2002. Organizátori odkazujú, že 17. až 20. júna 2021 sa vrátia všetci silnejší ako kedykoľvek predtým a dúfame, že sa znova uvidíme na 22. ročníku. Nachádza sa na rovnomennom ostrove, necelých 20 míľ južne od Southamptonu.

Viac na : https://isleofwightfestival.com/

www.nme.com/wp-content/uploads/2019/12/IWFest20...

Reading & Leeds Festivals (UK) - Reading, Leeds pôvodne 28.- 30.8.2020. Sesterské multižánrové festivaly sa presúvajú na 27.- 29. 8.2021. Oba trvajú tri dni (piatok, sobota, nedeľa) a konajú sa súbežne s rovnakým programom. Festival v Readingu sa uskutočňuje už od roku 1971 a zaraďuje sa medzi najvýznamnejšie hudobné festivaly vôbec. Festival v Leeds sa pripojil až v roku 1999. Vystupovalo tu veľké množstvo hudobníkov a hudobných skupín, k najznámejším patria napr. NirvanaQueens of the Stone AgeOasis alebo Metallica.

Viac na : https://www.readingandleedsfestival.com/

Reading and Leeds Festivals 2020 | Tickets, Line Up & Info ...
Lineup 2020 - Page 16 - Reading & Leeds Festivals - Festival Forums

Download Festival (UK) Donington Park, pôvodne 12.- 14.6. 2020. Download Festival je trojdňový rockový hudobný festival, ktorý sa od roku 2003 koná každoročne v Donington Parku, 20 míľ severne od Leicestru. 18. ročník festivalu sa uskutoční 4. – 6. Júna 2021.

Viac na : https://downloadfestival.co.uk/

Download Festival | 40+ New Artists Added To Your Download 2020 ...

BENELUX (BE) (NL)

Rock Wechter Festivalový park Wechter, 2. až 5. júla 2020. Program mal byť skutočne nabitý hviezdami a Headlinermi pre tento rok mali byť PEARL JAM, FAITH NO MORE, LEWIS CAPALDI, PLACEBO, KENDRICK LAMAR, Rag'n'Bone Man, TWENTY ONE PILOTS, VOLBEAT, PIXIES, THE STROKES, SYSTEM OF A DOWN, SUM41, LIAM GALLAGHER, LP či JAKE BUGG. Refundácia všetkých druhov vstupného prostredníctvom oficiálneho predajcu Ticketmaster resp. automatická prolongácia platnosti už zakúpených lístkov.

Viac na : https://www.rockwerchter.be/en/

Rock Werchter 2020 — Festivaly.eu

Pinkpop Megaland - Landgraaf, 19. až 21. júna 2020. Hviezdami nabitý Festival s bohatou históriou je situovaný neďaleko Maastrichtu či Aachenu, musel tento ročník takisto oželieť. Headlinermi mali byť RHCP, Guns N' Roses, TWENTY ONE PILOTS, POST MALONE, VOLBEAT, Rag'n'Bone Man, Nothing But Thieves, DISTURBED či ZARA LARSSON. Je to neuveriteľné, no mal to byť už 51. ročník festivalu, ktorý sa žiaľ musel presunúť o rok. Budúcoročný festival bude v dňoch 18., 19. a 20. júna 2021. Refundácia všetkých druhov vstupného resp. prolongácia platnosti už zakúpených lístkov na www.bewaarjeticket.nl.

Viac na : https://www.pinkpop.nl/2020/

De 25 beste optredens van Pinkpop 2019 | Festileaks.com
Pinkpop Festival 2020 - 19/06/2020 (3 days) - Landgraaf - Limburg ...

Pukkelpop Hasselt Kiewit, 20. až 23.8.2020. Žiaľ aj 35. ročník belgického festivalového fenoménu sa presúva na 19. až 22. augusta 2021. Najväčší belgický alternatívny open-air festival sa každoročne uskutočňuje v Hasselte, ktorý je vzdialený asi 30 km od Maastrichtu, 50 km od Liège, 60 km od Eindhovenu, 70 km od Antverp či Bruselu. Tento rok ešte nezverejnený line up nemal ničím zaostávať za minuloročným, kde zahviezdili mená ako Billie Eilish, Tame Impala, Twenty One Pilots, The National, Post Malone, Franz Ferdinand či James Blake.

Viac na : https://www.pukkelpop.be/en/

Pukkelpop
Pukkelpop

Tomorrowland Boom, pôvodne 17.- 26.7.2020. Tomorrowland je belgický festival elektronickej tanečnej hudby, ktorý sa koná v meste Boom v Belgicku. Tomorrowland sa prvýkrát konal v roku 2005. Teraz trvá dva víkendy a zvyčajne sa vstupenky rozpredajú za pár minút. 16. ročník Tomorrowland sa uskutoční v lete roku 2021 a dátumy budú 16. až 18. júla a 23. až 25. júla. Vstupenky zostávajú v platnosti.

Viac na : https://www.tomorrowland.com/en/festival/welcome

Tomorrowland 2020 - Festival Electro House EDM Music Mix - YouTube

NEMECKO (D)

Rock im Park Rock am Ring Norimberg a Nürburgring, 5. až 7.6.2020. Mala to byť parádna rocková oslava 25. resp. 35. výročia. Tieto dva veľmi populárne nemecké festivaly boli dopredu vypredané. Preto ich zrušenie a presun na nový termín 11.–13. Júna 2021 zasiahol úplne všetkých oslavychtivých fanúšikov či samotných organizátorov. Ťahúňmi mali byť VOLBEAT, SYSTEM OF A DOWN, GREEN DAY, ALAN WALKER, BILLY TALENT, KORN, JAKE BUGG, DISTURBED či DEFTONES. Nezostáva nič iné, len v bezpečí domova a v zdraví prečkať rok.

Viac na : https://www.rock-im-park.com/ a https://www.rock-am-ring.com/

Rock im Park 2020

Lollapalooza Berlín, pôvodne 5. a 6.9.2020. Presúva sa o rok. Koná sa vždy prvý septembrový víkend na olympijskom štadióne v Berlíne a priľahlom parku. Ťahúňmi tohto ročníka mali byť RAGE AGAINST THE MACHINE, DEICHKIND, LOST FREQUENCIES, DIE ANTWOORD či MILEY CYRUS. Refundácia všetkých druhov vstupného prostredníctvom oficiálnych predajcov resp. automatická prolongácia platnosti už zakúpených lístkov.

Viac na : https://www.lollapaloozade.com/

Lollapalooza Berlin 2020 em 2020

SOUTHSIDE NEUHAUSEN ob ECK, pôvodne 19.- 21.6.2020. Začínal ako mníchovský Festival a od roku 2000 sa koná v blízkosti nemeckého mestečka Tuttlingen, neďaleko Bodenského jazera v blízkosti švajčiarskych hraníc. Sesterský festival a náprotivok ku festivalu Hurrican. Aktuálne presunutý 22. ročník sa tak uskutoční 18. až 20. júna 2021.

Viac na : https://www.southside.de/en/

Southside Festival - Wikipedia

HURRICANE Eichenring, Scheessel, pôvodne 19. - 21. júna 2020. Hurricane je hudobný multižánrový Festival, rovnako ako mnoho iných veľkých festivalov, kde sa hrá kombinácia rockovej, alternatívnej, populárnej a elektro hudby od etablovaných aj začínajúcich umelcov. Prvé dva ročníky boli v rokoch 1973 a 1977. Druhý ročník s názvom First Rider Open Air (názov odvodený od balenie tabaku Rider in Blue Jeans, ktorý bol v tom čase nový, hlavného sponzora, holandského výrobcu tabaku Douwe Egberts), bol poznačený s tým, že neskúsený organizátor, iba 25-ročný bankový úradník, spôsobil škodu vo výške 1,5 milióna vtedajších mariek. Keď si už počas príprav uvedomil, že nebude možné zaplatiť všetky kapely, tak utiekol aj so zvyškom peňazí. Napriek tomu sa festival uskutočnil, no nie všetky kapely aj prišli. Až v roku 1997 sa festival v Scheeßel obnovil a trvá už nepretržite až dodnes. Aktuálne presunutý 22. ročník sa tak uskutoční 18. až 20. júna 2021.

Viac na : https://www.hurricane.de/en/

Hurricane Festival 2020 — Festivaly.eu
Hurricane and Southside

FRANCÚZSKO (FRA)

Lollapalooza Hippodrome Longchamp, Paríž, 18. 7. - 19. 7. 2020. Nový termín je 17. a 18. júla 2021. Štvrtý ročník medzinárodného parížskeho festivalu bol bohužiaľ tiež zrušený z dôvodu obáv v súvislosti s verejným zdravím pri šírení COVID-19. Headlinermi mali byť Billie Eilish, Khalid, PEARL JAM, či Rita Ora.

Viac na: https://www.lollaparis.com/

ROCK EN SEINE Domaine National de Saint-Cloud, Paríž, pôvodne 29., 30.8. až 1.9.2020. 18. ročník najväčšieho francúzskeho multižánrového festivalu, ktorého headlinermi mali byť Rage Against the Machine či Run The Jewels, sa presúva na rok 2021. Pre aktuálny ročník organizátori pracujú na originálnom formáte (pravdepodobne online stream). Info už čoskoro na webe festivalu.

Viac na : https://www.rockenseine.com/en/

Rock en Seine 2020: Rage Against the Machine to Headline ...
https://www.facebook.com/rockenseine/videos/395003724533537/

Hellfest Open Air Clisson, pôvodne 19. - 21. jún 2020. Najväčší rockový festival na západe Francúzska, situovaný až 400 km juhozápadne od Paríža, asi 30km od Nantes. Mala to byť oslava vo veľkom štýle! Pozvaní boli DEEP PURPLE, DEFTONES, Faith No More, JUDAS Priest, VOLBEAT, System of a Down, Korn, Sepultura a mnoho ďalších. Oslava 15. výročia bude teda až 18.- 20.6.2021.

Viac na : https://www.hellfest.fr/en/

Hellfest Open Air 2020 — Festivaly.eu

ŠPANIELSKO (ES)

MAD COOL Madrid, pôvodne 8.- 11.7.2020. Mad Cool Festival je jedna z najväčších hudobných udalostí na svete, o ktorej ste možno ešte vôbec nepočuli! Aj takto býva vo svetových médiách označovaný madridský MAD COOL. Madrid dlho nemal veľký hudobný festival. MAD COOL sa organizuje ešte krátko, od roku 2016, no už privítal veľké mená svetovej hudobnej scény, vrátane DEPECHE MODE, PEARL JAM, The Who, The Prodigy, Arctic Monkeys, Nine Inch Nails, Queens of the Stone Age, Foo Fighters, Dua Lipa. Presúva sa o rok na rovnaké dátumy, ako píšu orgnizátori v liste. Vstupenky ostávajú v platnosti resp. refundácie sú možné cez Ticketmaster.

Viac na : https://madcoolfestival.es/en/index.php

Fotka Chelsey Ley.
https://www.youtube.com/watch?v=cZOQzGmhNZ8

FIB Benicassim, pôvodne 16.-19.7.2020. Festival Internacional de Benicassim je multižánrový hudobný festival , ktorý sa koná blízko Valencie. Festival sa vždy začína druhý júlový utorok, keď sa otvoria kempingy, hoc hudbný program sa oficiálne začína až vo štvrtok popoludní. FIB je pozoruhodný tým, že kapely hrajú večer (17:00 - 24:00) a má tri hlavné pódiá, Las Palmas, Visa a South Beach Dance. Minulý rok mal okrúhle 25. výročie.

Viac na : https://fiberfib.com/?lang=en

Fotka Marka Cvacha.
FIB 2020: First Wave of Acts Announced - Festicket Magazine

Primavera Sound Parc del Fòrum, Barcelona, pôvodne 3.- 7.6.2020. Ide o hudobný festival, ktorý sa každoročne koná v období na prelome mája a júna v Barcelone a Porte od roku 2001 v Poble Espanyol. V roku 2005 sa presťahoval na oveľa väčšie miesto na pobreží, do Parc del Fòrum. Široká škála zastúpených skupín urobila z Primavera Sound miesto stretnutí umelcov a divákov zo všetkých generácií. Festival predstavuje všetky hudobné žánre vrátane popu, rocku a undergroundu elektronickej a tanečnej hudby. Veľmi bohatý program bol nachystaný aj tento rok pre 20. okrúhliny, nielen čo sa týka interpretov. Navyše o rok sa môžete tešiť aj na live show od Iron Maiden. Budúci rok teda 2. až 6. júna 2021!

Viac na : https://www.primaverasound.com/en

Primavera Sound 2020 — Festivaly.eu
https://www.youtube.com/watch?v=7aXeWcsJC1s

SONAR Barcelona, pôvodne 18.- 20.6.2020. Sónar je umelecký, dizajnový a vyspelý hudobný festival nielen elektronickej hudby, ktorý založili v Barcelone v roku 1994. Rovnako ako hlavná akcia v Barcelone, Sónar organizuje podujatia po celom svete a každoročne sa koná aj v Bogote, Buenos Aires, Hongkongu, Reykjavíku a Istanbule. 27. ročník sa po novom uskutoční 17.- 19. júna 2021. Headlinerom sú The Chemical Brothers.

Viac na : https://sonar.es/en/2021

SONAR OFF BARCELONA - AFTERMOVIE - YouTube

PORTUGALSKO (POR)

NOS ALIVE Lisabon, pôvodne 8.- 11.7.2020. NOS Alive (predtým Optimus Alive!) je hudobný a umelecký festival, ktorý sa koná od roku 2007 na brehu rieky Algés v Oeiras v Portugalsku. Festival získal značnú popularitu v Portugalsku aj mimo neho, pričom britský magazín NME ho v roku 2009 označil za jeden z najlepších 12 európskych festivalov. Headlinermi mali byť o.i. Billie Eilish. Kendrick Lamar, Taylor Swift či Faith No More. Dovidenia 7. - 10. júla 2021!

Viac na : https://nosalive.com/en/

NOS Alive'17 - SOLD OUT - Obrigado | Algés Maritime Promenade| 6-8 ...
NOS Alive'20 - Festicket

Super Bock Super Rock Pláž Meco, Sesimbra, pôvodne 16.- 18.7.2020. Počas svojej 25 ročnej histórie sa stal jedným z najväčších festivalov v krajine, láka mnoho fanúšikov rocku. Od svojho založenia tu hralo mnoho slávnych kapiel a umelcov. Festival tiež mnohokrát zmenil miesto, aktuálne sa koná necelých 40km od Lisabonu. Je pomenovaný po hlavnom sponzorovi piva Super Bock. Nový termín je 15. až 17.7.2021.

Viac na : https://www.superbocksuperrock.pt/en/

New dates for Super Bock Super Rock and Meo Sudoeste - Time24 News
Super Bock Super Rock Festival in Lisbon Portugal 16 - 18 July 2020

FÍNSKO (FIN)

FLOW FESTIVAL Helsinki, pôvodne 14.- 16.8.2020. Ide o nadnárodný mestský festival hudby a umenia. Hudba prezentovaná na festivale Flow je rozmanitým výberom umelcov, od indie rocku po soul či jazz, a od ľudovej hudby až po súčasnú klubovú medzinárodnú scénu. Okrem hudby sa Flow Festival zameriava aj na mestské priestory, výtvarné umenie, premietanie filmov, rozhovory, dizajn, ako aj na kulinárium jedla a pitia. Podujatie sa koná v zaniknutej elektrárni Suvilahti, v jej priemyselnom prostredí v blízkosti centra Helsínk. Presunutý termín festivalu je 13. až 15.8.2021.

Viac na : https://www.flowfestival.com/en/

Flow Festival 2021 | Tickets | Tiketti
Flow Festival Announces 2020 Lineup Featuring Bikini Kill, Bon ...

DÁNSKO (DEN)

Roskilde Darupvej 19, Roskilde, pôvodne 27.6 - 4.7.2020. Roskilde Festival je jeden z najväčších rockových festivalov v Európe. Koná sa každoročne južne od mesta Roskilde, 35km od Kodane. Festival založili dvaja študenti v roku 1971. Od roku 1973 koncerty usporadúva Roskilde Foundation, nezisková organizácia. Festival svoje brány obvykle otvára poslednú nedeľu v mesiaci jún a oficiálne začína nasledujúci štvrtok v tzv. Festival Site programe. Do polovice 90. rokov na festival chodili hlavne diváci zo Škandinávie, následne sem začalo chodiť množstvo zahraničných fanúšikov z celého sveta. 50 rokov sa nestalo to, že by sa festival nekonal, alebo bol preložený. Nový termín konania festivalu a zároveň oslava Polstoročnice mega festivalu Roskilde : 26/6 — 3/7 2021.

Viac na : https://www.roskilde-festival.dk/en/

Roskilde Festival 2017 Aftermovie - YouTube
Roskilde Festival 2020 : Coachella

ŠVÉDSKO (SWE)

WAY OUT WEST Slottsskogen Göteborg, pôvodne 13.- 15. august 2020. Je trojdňový multižánrový hudobný festival. Prvý festival sa konal v auguste 2007.

Viac na : https://www.wayoutwest.se/

WAY OUT WEST 13-15 AUGUST 2020 - 1 DAY Tickets Slottsskogen GÖTEBORG

GRÉCKO (GRE)

EJEKT Plateia Nerou, Faliro Olympic Pole, pôvodne 5.6.2020. Jednodňový mestský festival sa koná na predmestí Atén neďaleko pláže od roku 2005. 18. ročník sa presúva na 26.6.2021. Headlinerom je RHCP.

Viac na : https://www.ejekt.gr/en/

CHORVÁTSKO (CRO)

Ultra Europe Hvar, pôvodne 10.- 12.7.2020. Už ôsmy ročník festivalu elektronickej hudby sa presúva na 9.- 11.7.2021.

Viac na : https://ultraeurope.com/

Lineup - Ultra Europe

SRBSKO (SRB)

EXIT Novi Sad, pôvodne 9.- 12. júl 2020. EXIT sa koná v Petrovaradin pevnosti z 18. storočia v Novom Sade. Festival bol založený v roku 2000 a za svoju dvadsať rošnú históriu získal dvakrát ocenenie "The Best Major Festival award na European Festivals Awards", za roky 2013 a 2017. EXIT tiež získal cenu “The Best European Festival award" na UK Festival Awards 2007.  Vystupovali tu The Cure, Madonna, Guns’n’Roses, Arctic Monkeys, Grace Jones, Migos, David Guetta, Nina Kraviz, Carl Cox, Motorhead, Wu-Tang Clan a iní. V roku 2019 mal EXIT Festival vyše 200,000 návštevníkov z 90 krajín, ktorí podporili srbskú ekonomiku asi za 16.4 milióna eur, dokopy za dve dekády takmer za 200 miliónov eur. Festival sa podľa najnovších správ úplne pre tento rok neruší, no presúva sa na AUGUST 2020 aj za pomoci LIVE streamov, pričom privíta aj návštevníkov v obmedzenom počte! Čítajte na : https://www.exitfest.org/en/serbias-pm-asked-exit-festival-not-to-cancel-but-instead-take-place-in-august-2020/

***Najnovšie info : Festival presunutý na rok 2021

Viac na : https://www.exitfest.org/en/

Exit Festival 2020 - 20th anniversary - Clubbing TV

Redakcia NUlife.sk (DM) / Wiki

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov
(4 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.