Pozvánka na online premiéru filmu v rámci projektu Jeden svet na želanie

Radi by sme Vás upozornili na možnosť pozrieť si v stredu 6. mája 2020 o 19:00 hod. film z dielne nášho Medzinárodného festivalu dokumentárnych filmov Jeden svet v pohodlí Vášho domova. Po filme bude navyše nasledovať aj online diskusia s expertkami z organizácie Človek v ohrození. 

Zaregistrovať sa na sledovanie filmu

https://vimeo.com/413503599/4179202021

Poslali sme ľudí do vesmíru, ale nevieme zabezpečiť bezpečnú hygienu a čistú vodu pre polovicu svetovej populácie, upozorňuje bojovník za globálnu sanitáciu s prezývkou Kráľ záchodov. Dokumentárny film o jeho poslaní, ktoré v čase pandémie koronavírusu získava na naliehavosti, prichádza k slovenským divákom priamo domov.

 V bezplatnej online premiére ho už v stredu 6. mája 2020 prináša náš nový projekt Jeden svet na želanie. Kráľ záchodov / Mr. Toilet: The World's #2 Man bol jedným z najžiadanejších titulov na festivale Jeden svet 2019. Hneď po skončení filmu sa bude konať online diskusia s názvom Umývajte si ruky! Ale ako?

Podľa OSN nemá prístup k pitnej vode približne 2,2 miliardy ľudí a k záchodom s bezpečným odvádzaním odpadových vôd 4,2 miliardy ľudí. 
Hlavný hrdina filmu Kráľ záchodov sa vyberá najmä do rozvojových krajín, no obdobné problémy má aj Slovensko. Prístup k pitnej vode z verejného vodovodu má napríklad v súčasnosti menej ako 70% ľudí z marginalizovaných rómskych komunít z vyše 800 obcí.

Jack Sim, zakladateľ Restroom Association of Singapore, the World Toilet Organization, popularizátor the World Toilet Day iniciatívy a Bottom of the Pyramid (BoP) Hub. 

Čo s tým môžeme robiť doma aj vo svete? Aj o tom sa bude hovoriť v diskusii pod názvom Umývajte si ruky! Ale ako?, ktorá bude nasledovať hneď po projekcii. Diskutovať budú expertky z organizácie Človek v ohrození:Veronika Filipková, vedúca humanitárnej pomoci a rozvojovej spolupráceLenka Zápotocká, koordinátorka a odborná metodička komunitných centier na Slovensku.

Premiérová projekcia filmu sa uskutoční v stredu 6. mája o 19:00 hod. a diváci sa jej môžu bezplatne zúčastniť po vyplnení a odoslaní TOHTO FORMULÁRA. Diskusia Umývajte si ruky! Ale ako? bude nasledovať hneď po projekcii o 20:30 hod. na facebookovej stránke Jeden svet

Redakcia NUlife.sk / Eva Križková, výkonná riaditeľka Medzinárodného festivalu dokumentárnych filmov Jeden svet Človek v ohrození

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.