LOLA MARSH PREDSTAVIA NOVÝ ALBUM UŽ ČOSKORO AJ U NÁS na turné

Už túto sobotu 7. marca vystúpia v košickej Tabačke miláčikovia návštevníkov Pohoda festivalu, izraelská kapelka Lola Marsh. Budúci utorok 10. marca vystúpia vo vypredanom Mestskom divadle Žilina, 12.3.bratislavskej Refinery Gallery a slovenskú časť turné ukončia budúci piatok 13. marca trenčianskom Piano Clube. Všetky koncerty otvorí mladá talentovaná trenčianska speváčka Nina Kohoutová. Speváčka známa aj vďaka spolupráci s kapelami Autumnist či Fallgrapp vydala začiatkom februára debutová singel „Blue Sunray“.

Hudobná láska na prvé vypočutie – aj tak sa dá opísať vzťah festivalu Pohoda a jeho návštevníkov k izraelskej kapele Lola Marsh. Už pri svojej premiére na Slovensku v roku 2014 vystúpili ako neznáma kapela na našom hlavnom pódiu. Chémia zafungovala okamžite. Nasledovalo turné, viaceré sólo koncerty i ďalšie vystúpenia na Pohode.

V júni 2017 vydali debut Remember Roses, ktorého úspech sa ihneď premietol do skvelých čísel počúvanosti na rôznych streamovacích službách a celkovo rastúceho záujmu o túto fantastickú kapelu. Ich piesne sa začali objavovať vo viacerých reklamách (eBay, Crédit Agricole) a začali  si ich vyberať aj siahať filmoví či seriáloví producenti. Za cover hitu Carsona Parksa „Something Stupid“ k seriálu Better Call Saul získali začiatkom februára cenu za najlepšiu skladbu na 10. ročníku Guild of Music Supervisors Awards. Azda ich najväčší hit „You’re Mine“ využil Netflix aj vo svojej „valentínskej“ filmovej novinke To All the Boys: P.S. I Still Love You.

Úspech Lola Marsh pritom nestojí len na Yeali a Gilovi. Dvojica má pri sebe skúsených muzikantov ako Mati Gilad (basgitara), Rami Osservaser (gitara, klavír) a Dekel Dvir (bicie). Vďaka fantastickým živým koncertom sa postupne stali jednou z najžiadanejších blízkovýchodných kapiel v Európe a Spojených štátoch. Dôkazom sú ódy v médiách ako Le Monde, NPR, Paste Magazine, NYLON, New York Times či Observer. Michal Kaščák ich tvorbu a hranie opísal takto: „Lola Marsh býva označovaná ako indie folk, či dream pop – podľa mňa to neplatí, v ich hudbe je toľko podôb a „spodných vôd“, že si ju viem predstaviť aj ako soundtrack k nejakému ponurému filmu Quentina Tarantina. Hrajú tak, že si ich nepomýlite s nikým iným, v ich tvorbe je nielen úžasná kreativita, ale aj vášeň, nadšenie a hravosť. Som rád, že ich vďaka previazanosti so Slovenskom môžeme označiť za priam domácu skupinu...“

Sympatie sú vzájomné. Pri otázke, ktorý koncert si zamilovali najviac Gil a Yael v rozhovore pre francúzsky Rocknfool jednohlasne odpovedali: „Ten na festivale Pohoda“. Začiatkom roka 2018 odohrali svoj najväčší sólo koncert v Refinery Gallery s nezabudnuteľnou cover verziou piesne Čerešne, ktorú spolu s Yael odspievalo 1500 ľudí. S rovnakou piesňou dojali spoločne so Zuzanou Krónerovou aj 30 tisíc návštevníkov tohtoročnej Pohody. Začiatkom roka vydali vydali očakávaný druhý album Someday Tomorrow Maybe. Z tucta piesní už zaujali skôr zverejnenými skladbami so skvelými videoklipmi ako „Only For a Moment“ a „Echoes“ (režíroval Indy Hait). Ich druhú štúdiovku už vychválil Billboard, portál A1234 ale aj české Kulturio či slovenský portál New Model Radio Podľa A1234 „je po vypočutí tohto albumu skutočne ťažké nezamilovať sa do ich hudby.“ Vieme o tom svoje, aj preto nás veľmi teší, že si ich piesne budú môcť medzi prvými naživo vypočuť aj fanúšikovia Lola Marsh na Slovensku.

Vstupné na koncerty je 19 € v predpredaji a 25 € na mieste. Lístky si môžete kúpiť na www.pohodafestival.sk/sk/shop.

Pohoda 2019, foto Ondrej Koščík

Redakciu NUlife.sk informoval Anton Repka, PR Pohoda

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.