Novarock 2020 zverejnil prvé veľké mená, na čo sa môžete tešiť už teraz?

Zdá sa, že u našich rakúskych susedov organizátori najväčšieho hard rockového festivalu nezaspali zimným spánkom. Ba naopak, pilne pracujú na budúcoročnom line-up tohto sviatku všetkých možných priaznivcov tvrdších hudobnýchb žánrov. A zdá sa už teraz, že bude viac než poriadne nadupaný! Kto by sa nenechal prekvapiť mega hviezdou akou je napríklad Guns N' Roses? Kapela síce ohlásila na budúci rok európske turné, avšak vo Viedni v rámci neho odohrajú koncert 9. júna, preto je nepravdepodobné ich vystúpenie aj na Novarocku. Nechajme sa teda ešte prekvapiť, čo všetko organizátori pridajú.

Oficálny Aftermovie 15.ročníka NOVAROCK 2019

Prvé ohlásené mená kapiel sú System of a Down, VOLBEAT, KORN, FOO FIGHTERS, Billy Talent, Deichkind, Bring me the Horizon, Skillet, Alter Bridge, Bad Religion, BABYMETAL či už pomaly každoročná stálica the OFFSPRING a nateraz aj mnohí ďalší. Máme sa ešte na čo tešiť, organizátori chystajú ďalšie prekvapenia.

Z Histórie festivalu NOVAROCK

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt novarock 2006
Pannonia Fields

Veru je tomu už 15 rokov, čo sa prvý krát zišli priaznivci metalu a hard coru na pláňach a poliach pri burgenlandskej obci Nickelsdorf, vzdialenej od Bratislavy necelú polhodinu jazdy autom. Zišli sa na festivale, ktorý partia okolo Ewalda Tatara, hlavného organizátora, nazvala NOVAROCK festival. Presne 9. júna 2005 sa začala písať veľmi bohatá festivalová história.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt novarock 2005
Prvý ročník NOVAROCK 2005

Prvý ročník festivalu Nova Rock sa vyznačoval zlým počasím. Silný dážď a silné nárazy vetra skomplikovali návštevu festivalu pre hudobných fanúšikov i samotným organizátorom sa tvorili vrásky na čele. Najmä bahnitá pôda bola náročná a ťažko zvládateľná. Na druhý deň bol festivalový areál rozbahnenej pôdy pokrytý slamenou pokrývkou, čo pomohlo. Denne ho navštívilo 30 000 ľudí, z toho 2/3 kempovalo. Už počas prvého ročníka sa predstavili velikáni ako System of a Down, Audioslave, Die Arzte, Green Day, Mando Diao, Marilyn Manson, the Prodigy, Soulfly či Nightwish.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt novarock 2006
NOVAROCK 2006

V roku 2006 sa festival znova konal v Nickelsdorfe, tento krát na novom mieste aj dnes aktuálnom („Pannonia Fields II“). Boli tam dve tribúny (Blue Stage ako hlavná tribúna a Red Stage ako druhá hlavná tribúna), čo sa osvedčilo a pretrvalo do dnes. Organizátorom sa podarilo prilákať obrovské mená ako METALLICA, Guns N' Roses, PLACEBO, Motörhead, Alice in Chains, Queens of the Stone Age, The Sisters of Mercy, Stone Sour, Bloodhound Gang, Apocalyptica či Massive Attack. Kapela Korn pre chorobu speváka nakoniec koncert odriekla. Napriek tomu s viac ako 150 000 návštevníkmi počas troch dní bol festival najväčšou rockovou hudobnou akciou roka 2006 v Európe. Množstvo návštevníkov prišlo aj zo zahraničia. Namiesto silnej búrky z prvého ročníka najviac návštevníkov obťažovali stále teploty nad 30°C. Celkovo sa však festival viac než vydaril.

Aktuálne teda 16. ročník NOVAROCK festivalu priaznivcov hard rocku a dobrej hudby sa už tradične uskutoční pri obci Nickelsdorf na Pannonia Fields II od 10. do 13. júna 2020. Tešíme sa zas na super úžasný zážitok! Festival je zároveň nominovaný v European Festival Awards v kategórii BEST MAJOR FESTIVAL 2019 a to v konkurencii top 10 veľkých festivalov.

Niektoré druhy lístkov ako CARAVAN I či GLAMPING sú už teraz vypredané, preto si radšej zabezpečte lístky v predstihu za stále priaznivejšie ceny.

VSTUPENKY: 4 dňový festival pass stále za zvýhodnenú cenu od 189€ www.novarock.at/tickets

Novarock 2018 Aftermovie

Redakcia NUlife.sk / DM

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.