Pohoda s najväčším počtom nomináciami na European Festival Awards

Druhýkrát v histórii ide Pohoda na udeľovanie European Festival Awards v pozícii festivalu s najväčším počtom nominácií v Európe. Vďaka hlasom návštevníkov je Pohoda opäť v desiatke najlepších stredne veľkých festivalov na starom kontinente. Hudobní profesionáli zaradili Pohodu aj do najužšieho výberu festivalov v kategóriách Najlepší line-up, Najlepší stredne veľký festival, Najlepší promotér a Ocenenie za inovácie v oblasti bezpečnosti a ochrany zdravia. Za Pohodou nasledujú s tromi nomináciami ďalšie stredoeurópske podujatia – maďarský Sziget a poľský Open’er či holandský Lowlands. Premiérovej nominácie sa dočkal aj ďalší slovenský festival SHARPE v kategórii najlepších malých podujatí.

Pohoda je jediný stredne veľký festival, ktorý sa dostal medzi 10 festivalov s najlepším line-upom v Európe. „Táto nominácia sa dá považovať za zázrak. Som hrdý, že si naši zahraniční kolegovia a experti všímajú náš prístup k tvorbe programu a oceňujú jeho kvalitu. Ďakujem každému, kto k výslednej podobe programu pomohol,“ uviedol k nominácii Michal Kaščák.

POHODA 2019 Urpiner Stage Foto : Michal Augustíni

Okrem Pohody sú v zozname len podujatia z „MAJOR FESTIVALS“, ktoré sú s mnohonásobne väčšou kapacitou a najmä rozpočtom ako Glastonbury, Primavera, Sziget, Rock Werchter, Pukkelpop či metalový Wacken Open Air. "Byť v tomto výbere je pre nás veľkou poctou a zadosťučinením, naviac sa tak stalo tretíkrát za posledné štyri roky. Pohoda je opäť aj v shortliste najlepších promotérov (spoločností ktoré organizujú festivaly a koncerty), kde sú okrem nás nominovaní najväčší hráči live music industry ako FKP Scorpio, Festival Republic, Alter Art a podobne," doplnil PR manažér festivalu, Anton Repka.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt Pohoda s najväčším počtom nomináciami na European Festival Awards

Pohoda je opäť nominovaná v rámci Health & Safety Award, kde sme prihlásili systém riešenia meteorologických situácií, ktorý realizujeme v spolupráci s odborníkmi z SHMÚ.

Oceňovanie EFA 2017

Ako úradujúci víťaz nemohla byť Pohoda nominovaná v kategóriách, v ktorých zvíťazila minulý rok – Take a Stand Award a Award for Passion and Excellence. "V kategórii Take a Stand by sme určite nominovali koncert afganského ženského orchestra ZOHRA. To, či si na Slovensko z European Festival Awards prinesieme ďalšiu „sošku“ v rámci 11. ročníka najprestížnejšej súťaže festivalov, sa dozvieme na slávnostnom galavečere 15. januára v holandskom Groningene. Ďakujeme za vaše hlasy a držte nám palce," dodal Repka.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt Pohoda s najväčším počtom nomináciami na European Festival Awards

Kompletné shortlisty European Festival Awards si môžete pozrieť tu: www.europeanfestivalawards.org/shortlists-2019-2

Redakciu NUlife.sk informoval Anton Repka, PR Pohoda Festival, titulná foto : Martina Mičúchová

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.