Nedeľná premiéra muzikálu West Side Story v ružinovskom Dome kultúry

redakcia NUlife.sk

V Dome kultúry Ružinov uvedú v nedeľu v premiére slovenskú verziu muzikálu West Side Story v réžii Jána Jackuliaka. Slávny príbeh inšpirovaný Shakespearovým Rómeom a Júliou v roku 1957 kompletne prepísal históriu muzikálového divadla. Najlepší muzikál všetých čias, celosvetovo spracovaný v divadelných predstaveniach i filmoch, sa v Bratislave predstavil aj v originálnej verzii s hercami z Broadway, a to v roku 2017.

jedna z mnohých zahraničných naštudovaní West Side Story (ukážka)

Pôvodný muzikál s libretom Arthura Laurentsa, hudbou Leonarda Bernsteina s textami Stephena Sondheima odohrávajúci sa v newyorskej štvrti Upper West Side v päťdesiatych rokoch otvára nielen rasové, ale aj migračné otázky. Nová slovenská verzia muzikálu v réžii herca Jána Jackuliaka rozpovedá rovnaký príbeh, zasadený je však do súčasnosti. V hlavných úlohách sa na pódiu objavia Romana Dang Van v alternácii so Silviou Soldanovou. Ústrednú mužskú postavu stvárni Tomáš Palonder, ktorého bude alternovať Peter Makranský. Okrem nich sa v muzikáli predstavia aj Katarína IvankováGregor HološkaOndro AntálekDušan CinkotaPeter Trník a ďalší. Hereckú zostavu doplní i samotný Jackuliak.

Romana Dang Van dlho túžila zahrať si hlavnú ženskú postavu vo West Side Story. "Stvárniť Mariu vo West Side Story je pre mňa dosiaľ najväčší sen, som veľmi šťastná. Mala som možnosť hrať aj Júliu v Rómeovi a Júlii, ten príbeh je podobný, ale Maria a Júlia sú typovo veľmi rozdielne, Júlia je taká jemnunká a zaláskovaná, Maria je Portoričanka, takže má oveľa väčší temperament," priblížila pre agentúru SITA herečka. Po jej boku sa v muzikáli okrem Tomáša Palondera objaví aj Peter Makranský. "Tony je krásna postava. West Side Story milujem, aj preto, že pred desiatimi rokmi som už v tomto titule účinkoval na Novej scéne v réžii Jána Ďurovčíka. Vtedy som hral Portorikánca Pepeho a už vtedy som túžil zahrať si Tonyho. A podarilo sa mi to, dokonca ešte relatívne mladému," zasmial sa sympatický herec.

Pre Katarínu Ivankovú bola zas práca na muzikáli nielen veľmi zaujímavá, ale aj pohybovo náročná. "Dostala som šancu hrať Anitu, je to tanečno-herecká postava. Spievam tam, ale tanec je tam nesmierne ťažký. Janko Jackuliak chcel dať všetky tieto tri zložky na jednu úroveň, nechcel, aby niektorá z nich zaostávala," uviedla herečka.

Na pódiu sa počas večera vystrieda 40 hercov a tanečníkov, ktorých bude po celý čas sprevádzať rozhlasový Big Band Gustava Broma pod vedením dirigenta Vlada Valoviča. Choreografiu postavila Silvia Beláková, o kostýmy sa postarala Veronika Vartíková a scénu postavila Diana Strauszová.

Muzikál vznikol pod hlavičkou spoločnosti Cultus Ružinov, ktorá sa stará o rozvoj kultúrneho života v spomínanej mestskej časti.

Vstupenky:  

Zdroj: SITA

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.