Famózna huslistka Barbora Botošová pokrstila svoj debutový album

Skvelú huslistku i primášku Barboru Botošovú (32), vnučku legendárneho Berkyho Mrenicu, zrejme netreba milovníkom hudby nijak zvlášť predstavovať. Barbora, ako jedna z mála slovenských primášok , vydala svoj debutový album pod názvom  Colors of my soul. V štýle world music prináša deväť skladieb, ktoré odrážajú rôznorodosť prístupov, prelínanie hudobných štýlov a majstrovstvo prevedenia. K spolupráci prizvala renomovaných umelcov a spoločne vytvorili zaujímavé hudobné dielo. Jednoducho bol to krst jedného splneného sna a krásny umelecký zážitok pre každého zúčastneného.

Krst CD sa uskutočnil koncom septembra v kultovom bratislavskom LUNA bare, ktorý sa nachádza pod dnes už nefunkčným a chátrajúcim hotelom Kyjev na Kamennom námestí v Bratislave a ktorého výnimočne dobre zachovaný interiér sa nezmenil od čias minulého režimu. Zároveň je to príjemné miesto na takúto slávnostnú umeleckú udalosť, ako nepochybne krst hudobnej prvotiny rozhodne je.

Image may contain: one or more people and indoor

Na krste zazneli skladby z albumu a naživo vystúpili a aj pozvaní renomovaní umelci z celej Európy: Agata Siemaszko (Poľsko), Zhivko Vasilev (Bulharsko), Marko Kukobat (Srbsko), Peter Adamov a Michaela Kaločai - Bobeková (Slovensko). Spolu postupne vytvorili krásny súzvuk tónov a spevu, ktoré vkusne doplnili husľovú symfóniu. Prítomné publikum sa dobre zabávalo a fandilo doprovodným potleskom.

Image may contain: 3 people, people smiling, people on stage, people playing musical instruments and indoor

Krstným otcom Barborkinho CD bol Jaroslav Slávik – producent a tiež nekonečný porotca už dobre okukanej TV show Československo má talent. Najväčší talent tejto výnimočnej noci bola samotná Barbora Botošová a jej hostia.

Vrcholom večera bolo spoločné vystúpenie Barbory s Petrom Adamovom a ich spoločnou piesňou Láska z majera. Následne CD pokrstili pripraveným sektom a popriali mu úspešnú distribúciu a aby roznášalo radosť po celom Slovensku. Barbora ešte pekne poďakovala všetkým, ktorí prispeli ku splneniu jej dlhoročného sna.

DM/Youtube/NUlife.sk

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov
(4 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.