“JA&ON” – Oravskí junáci ukázali ako si užívajú leto na ORAVE

Nie príliš často môžeme písať o hudobných projektoch z týchto severných častí Slovenska a ešte ťažšie v súvislosti s moderným pop-rapovým poňatím. Je tu ale letná výnimka, ktorá sa zrodila v meste Námestovo. Singel, na ktorý chalani natočili videoklip “AK ZOSTAŤ TU MÁM” , prináša letnú pohodu na Orave, spojenú taktiež so silnou myšlienkou obyčajných, no pritom veľmi dôležitých priateľstiev v obklopení jednej veľkej hornooravskej rodiny.

Juraj Janček a Ondrej Ondrek sú mená, ktoré stoja za týmto oravským projektom. Hoci sa nevenujú hudbe profesionálne, spojili sa aby priniesli toto leto niečo štýlovo odlišné a ku tejto svojej prvotine natočili videoklip pod dozorom mladého režiséra hudobných videoklipov, Adriána Kutného.

Názov projektu “JA&ON” vznikol ako skratka našich priezvisiek a popravde nepremýšľali sme nad názvom príliš dlho, nakoľko JA&ON nám bolo hneď sympatické. Aj keď boli sme si vedomí, že aj keď pesnička vychádza v lete názov znie trochu viac hrejivo :D. Nakoniec sme sa ale vykašľali na predsudky a spravili si ako vždy po svojom. Pred desiatimi rokmi sme hrávali tvrdý metal, ale vekom človek prejde cez čokoľvek. Kedysi sme riešili štýly a to čo chceme hrať podľa nejakých vzorov. Dnes už robíme hudbu prirodzene, nesnažíme sa byť ako niekto iný a už vôbec nie sa nejak škatuľkovať v rámci hudby. Každá pesnička, ktorá od nás vyjde bude úplne iná. Jednoducho budeme cítiť, že myšlienka lepšie vyznie v rape - dáme rap, keď v speve - dáme spev, keď to bude treba zavrieskať - bude sa vrieskať a takisto čo sa týka nástrojov v štúdiu sa experimentuje a v ďalšej pesničke môže byť zvuk kladiva padajúceho na plech niekde v pozadí, alebo aj štebot vtáčikov to je fuk. Už sme veľkí na to, aby sme nerobili veci ako chceme a cítime”, hovorí spevák Juraj Janček.

Singel sa nahrával v jednom z najlepších hudobných štúdií, v bratislavskom LVGNC Studios pod taktovkou Mareka Rakovického a Toma Lobba. Producentom videoklipu bol spomínaný Adrian Kutný, ktorý má za sebou spolupráce napr. s Kalim, Majk Spiritom, Mišo Bielym, Zrebný a Frlajs a podobne. Točilo sa v známych lokalitách priamo na vode Oravskej priehrady, miestneho parku extrémnych športov a taktiež pri soche Krista nad neďalekou dedinou Klin. ,,Týmto by sme sa chceli poďakovať všetkým, čo akýmkoľvek spôsobom pomáhali pri tvorbe klipu – rodine, priateľom, známym, mladým talentom, ktorým sme dali možnosť v klipe ukázať sa.

Mladí junáci popri svojej práci už pripravujú ďalšie skladby, takže možno tu budeme mať do roka a do dňa novú hudobnú formáciu pripravenú na letné fesťáky. “Už teraz viem, že každá ďalšia skladba bude iná. Sme zvedaví na reakcie ľudí, dúfame, že sa im to bude páčiť a že im aj týmto singlom spríjemníme leto 2019”, uzatvára Juraj.

Viac info: 

Spev/rap - Juraj Janček

Gitara/ukulele - Ondrej Ondrek

Text - Juraj Janček

Hudba - Ja & On

Rec/Mix/Master - LVGNC Studios

Video: Réžia - Adrian Kutný Kamera - Marcy Rojas Rouse

“AK ZOSTAŤ TU MÁM”

INSTAGRAM 

FACEBOOK

youtube Ja a On Official

 

Redakciu informoval PR Juraj Janček/Jana Trellová/Youtube

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov

Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.