Fenomén Ed Sheeran si podmanil aj Prahu, na SZiGETE v Budapešti 7. Augusta!

Momentálne jeden z najúspešnejších a najpredávanejších britských aj svetových  hudobníkov do Českej republiky zavítal v rámci európskeho turné Divide 2019.  Dá sa povedať, že Ed Sheeran iba potvrdil fakt, že jeho koncerty patria medzi celosvetovo najžiadanejšie podujatia. Do Prahy sa hudobník vrátil po štyroch rokoch po beznádejne vypredajnej premiére v Tipsport Aréne. V strednej Európe vynechal Slovensko a Poľsko, kde ešte vlani odohral 2 koncerty, takže na dvojkoncerte v Prahe nechýbali ani tisícky fanúšikov zo Slovenska a Poľska.

Ed si všetkých priam podmanil svojou navonok pôsobiacou pozitívnou energiou a akoby skromnosťou britského chlapca. Bez kapely len s gitarou v ruke, to je Ed Sheeran, ktorého davy milujú, a dali mu to patrične pocítiť aj v Prahe, kde si s ním diváci často aj zaspievali. Kľudne ho môžeme nazvať fenoménom dnešnej hudobnej scény.

Kvôli veľkému záujmu, keď sa lístky na prvý koncert ( 80 tisíc návštevníkov) rozpredali behom niekoľkých hodín, organizátori nakoniec na letisku Letňany pridali aj druhý koncert ( 70 tisíc návštevníkov), čím sa vytvoril rekord v návštevnosti 2 koncertov v rámci jedného turné, okolo 150 tisíc návštevníkov.

Doterajší český rekord v návštevnosti koncertov držali The Rolling Stones (127 tisíc, Strahov, 1995) Michael Jackson (vyše 120-tisíc, Letenská plán, 1996) a Pink Floyd (okolo 120-tisíc, Strahov, 1994). V rámci návštevnosti jedného koncertu sa top 3 rebríček v ČR nemení.

Predskokanov na pražskom dvojkoncerte mu robili  Zara Larsson a James Bay. 

Len pripomíname, že Ed Sheeran už tento piatok (12.7.) vydá očakávaný nový album No. 6 Collaborations Project, na ktorom pracoval so svetoznámymi hudobníkmi a spevákmi.

V stredu 7. Augusta 2019 o 21:40 sa predstaví publiku na maďarskom Szigete.

Vstupenky :

TU

Info : https://szigetfestival.com/


koncert Eda Sheerana v Prahe, 7.7.2019

Setlist koncertu Eda Sheerana v Prahe:
(7. 7. 2019, Praha, Letisko Letňany)

1. Castle on the Hill
2. Eraser
3. The A Team
4. Don't + New Man
5. Blow (prvýkrát naživo)
6. Dive
7. Bloodstream
8. I Don't Care
9. Tenerife Sea
10. Give Me Love
11. Galway Girl
12. I See Fire
13. Thinking Out Loud
14. Photograph
15. Perfect
16. Sing

Prídavok:

17. Shape of You
18. You Need Me, I Don't Need You

podľa TS upravil DM/Youtube/M.Musil

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov
(2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.