20 najkrajších ostrovov sveta (1.časť)

Mo’orea, Francúzska Polynézia

Hilton Moorea Lagoon Resort

Snívate o horách vulkanického pôvodu, plážach s nádherným bielym pieskom a o žiarivej tyrkysovo-modrej morskej vode, delfínoch a čiernych perlách? Tak to je určite práve Mo’orea, jeden z najkrajších ostrovov sveta!

Zhruba 30 minút z Tahiti vysokorýchlostným katamaránom, Mo’orea je miesto ako stvorené pre relax oceňujúc zátišia a krásy prírody. Objavte ostrov s autentickou kultúrou Tahiťanov buď pešo, alebo autom či bicyklom z požičovne, pozdĺž ostrovného pobrežia v dĺžke asi 60km. Magickou túrou prírodou nezabudnite prejsť aj civilizáciou pomedzi  biele kostoly a ospalé malé rybárske osady, typické bungalovy stojace na pilieroch priamo nad vodnou hladinou so sklenenou podlahou, takže máte pocit, že ste priamo v mori. Tu sa môžete zastaviť a občerstviť sa tropickým ovocí, čerstvým tuniakom či ľadovo vychladeným kokosom a vyskúšať tak miestnu pohostinnosť.

Jamajka

Na Jamajke sa ako prvé nadchnete pre horúce karibské podnebie , malebné pláže, prekrásny západ slnka a majestátne vodopády. Naše tipy na zaujímavé miesta : romantické vodopády “Reach Falls” v Portlande, “Negril town”, malé ospalé mestečko s lacnými hotelmi a službami, rytmami koncertov reggae a prekrásnym západom slnka. Priamo v oceáne, 1.5 km od pobrežia, to je Pelikán bar, ktorý dostal názov podľa tohto vtáctva, ktoré rado usadá na plamovú strechu. J to jeden z najvýnimočnejších barov sveta, pri plavbe do tohto baru môžete vidieť voľne žijúce delfíny.

Boracay, Filipíny

Boracay je maličký filipínsky ostrov, ktorého hlavnou atrakciou je Biela pláž, akoby perfektná pohľadnica pláže s bielym pieskom obklopenej palmami,  barmi, obchodmi s potápačským vybavením, hotelovými rezortmi a reštauráciami.

Na prekrásny západ slnka odporúčame “Diniwid Beach” severne od Bielej pláže. Po západe si môžete vybrať útulný bar na pláži a vychutnať si čerstvé drinky a párty až do rána. Turizmus je však kvôli nadmernej záťaži na životné prostredie tohoto malého ostrova obmedzený.

Waiheke Island, Nový Zéland

Waiheke je zhruba 35 minút jazdy trajektom z Aucklandu. Vychutnajte si tento raj prekrásnych viníc a olivových hájov, ochutnajte miestne vína a delikatesy, prechádzkami po útesoch, preskúmavaním pláži. Waiheke to je dobrodružstvo, ktoré Vás úplne pohltí. Na noc odporúčame zostať v “Delamore lodge”, kde si môžete vychutnať miestne kúpele, sofisitkované jedlá, či víno, a parádny bazén s výhľadom na záliv.

Capri, Taliansko

Situovaný menej ako hodinu plavby z Neapola, Capri je idylický ostrov, kde ostrý útes majestátne vystupuje nad krystáľovo modrým morom.

Najznámejšie miesto je nepochybne jaskyňa “The Blue Grotto”. Milovníci histórie si užijú “Villa Jovis”, zrúcaniny víl rímskych cisárov, kde sa zdržiaval napríklad cisár Tiberius.

Ko Phi Phi, Thajsko

Súostrovie Ko Phi Phi sa nachádza v Andamanskom mori, pri západnom pobreží južného Thajska, a ponúka zaujímavý výskyt vzácnej vegetácie a živočíšnych druhov. Dva hlavné ostrovy sú Koh Phi Phi Don a Koh Phi Phi Leh.

Ko Phi Phi je ideálnou destináciou pre milovníkov prírody, kde flóra zaujme zmesou džungle a skalnatej krajiny, kde môžete vidieť voľne žijúce zvieratá, ako sú opice, hady a vtáky.

Svätá Lucia

Svätá Lucia je ostrovná krajina v Karibiku, ktorá je súčasťou skupiny Malých Antíl. Leží na juh od Martiniku a na sever od Svätého Vincenta a Grenadín. Z Británie ide o priamy 8 hodinový let. Ostrov sopečného pôvodu ideálny pre dobrodruhov, kde dve hornaté sopečné pohoria “The Pitons”, ako miesto svetového dedičstva, sú ideálnym miestom pre turistiku.

Najznámejšie a najkrajšie karibské pláže sú “Sugar Beach” a “Marigot Bay”. “Grande Anse” je chránená pláž, kde morské korytnačky kladú svoje vajíčka.

Whitsunday Islands, Austrália

Whitsunday islands je súostrovie 74 tropických ostrovov s bielym pieskom nachádzajúcich sa v srdci Veľkého bariérového útesu, ktorý je v poslednej dobe ohrozený vplyvom znečisťovania životného prostredia.

Naše obľúbené letovisko a rezort je “Qualia”, nachádzajúci sa na ostrove Hamilton. Ide o "azyl" iba pre dospelých s oceňovanými kúpeľmi, 2 vynikajúcimi reštauráciami a barmi, knižnicou a množstvom vodných športov.

Kaua’i, Havaj

Kaua’i, nazývaný aj ako záhradný ostrov, je ostrov s peknými pohoriami, zelenými údoliami a kaskádovitými vodopádmi. Oplatí sa preskúmať krásne útesy na pobreží Napali na severnej strane ostrova, a Coconut Coast na východnej strane ostrova. Na ostrove sa natáčali filmy ako Indiana Jones či Jurský park.

Fidži

Fidži je melanézska krajina v južnom Tichom oceáne rozdelená na 9 ostrovov. Počas celého roka sú teploty okolo 27 stupňov, a tak si môžete vychutnať šnorchlovanie, potápanie pri krásnch korlových osstrovoch, či samotné plávanie po celý rok.

Najväčší a turisticky a ekonomicky najrozvinutejší ostrov je Viti Levu, kde si môžete vychutnať pozorovanie delfínov, raj kite-surferov “Nananu-i-Ra”, či koralové útesy “Bligh Passage

Autor : Daniel Mičuda podľa www.travelden.co.uk

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov
(2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.