Multi-kulti Sziget - to je viac ako hudobný multižánrový festival!

Sziget festival, najväčší hudobný a kultúrny festivalový sviatok leta, finišoval s tohtoročným line-upom. Ostrov sa premení na festivalový raj v dňoch 7.13. Augusta 2019.

Poslednými pridanými účinkujúcimi boli viacnásobný držiteľ Grammy, americký rapper a hudobník Macklemore, ktorý sľubuje nezabudnuteľný zážitok, ďalej americký raper, spevák a pesničkár 6LACK, a viackrát nominovaný na the Brit Awards, MTV Europe Music Awards, Mercury Prize, BBC Music Awards, britský soulový spevák, Michael Kiwanuka. Víťaz BBC's Sound nahral v roku 2016 mimoriadne oceňovaný album Love & Hate. S ním to dotiahol na vrchol predajnosti v Británii, pričom od médií ako The Telegraph, Chicago Tribune či magazínu Mojo dostal najlepšie možné hodnotenie. Je to umelec, ktorého prirovnávajú k hviezdam ako Marvin Gaye, Bill Withers či Van Morrison. Michael Kiwanuka prinesie na SZIGET to najlepšie zo súčasného britského soulu.

Zdroj : SZIGET FESTIVAL

No ostrove slobody sa tak pridali k headlinerom ako Ed Sheeran, Florence + The Machine, Foo Fighters, The 1975, Post Malone, Twenty One Pilots, Martin Garrix and The National , James Blake, Richard Ashcroft, Mura Masa, Years & Years, IDLES, Jungle, Johnny Marr, Tove Lo, IAMDDB, Masego a k ďalším medzinárodným umelcom. 

Okrem hudobného vyžitia SZIGET ponúka množstvo kultúrnych, či športových zážitkov, a to priamo na ostrove. Festival vybudovaný na komunite "Ostrova slobody" spolu prepája program hudby sveta, divadla, kabaretu, rôznych umeleckých inštalácií, pouličných vystúpení a rôznorodých foriem umenia.

Jedno, troj, päť a sedemdňové lístky aj možnosti ubytovania sú stále v predaji. Pre viac informácii navštívte szigetfestival.com

Zdroj: SZIGET FESTIVAL

Autor: Daniel Mičuda/Cyril Choma

Foto/Video: Rockstar Photographers (@rockstarphotographers)/Sziget festival

Vyjadri svoj názor na článok
Odpad! Menej takýchto článkov
(4 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Super! Viac takýchto článkov

Diskusia

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.